Volledig scherm
Kevin Meulmeester (links, Delta Sport/EMM) en Arno Riemens (Orion). © Johan Van Der Heijden

Meulmeester en Riemens staan voor spetterend gevecht

GOES - De twee Zeeuwse handbalhoofdklassers, SV Orion en Delta Sport/EMM, treffen elkaar komende zondag in een onvervalste derby. Sterkhouders Kevin Meulmeester en Arno Riemens blikken vooruit op de Zeeuwse kraker. Ze staan voor de vijfde keer tegenover elkaar op hoofdklasse-niveau.

Delta Sport/EMM en Orion zijn geen onbekenden voor elkaar. De ploegen stonden de afgelopen twee seizoenen ook al tegenover elkaar in de hoofdklasse. ,,Orion heeft een paar goede (grote) schutters, die erg gevaarlijk kunnen zijn. Ook hebben de mannen van Orion net wat meer body dan wij'', Weet Meulmeester. Riemens: ,,Zij hebben een jonge en snelle ploeg. Aan ons de taak om daar een antwoord op te hebben, maar zij staan niet voor niets bovenaan.''

De wedstrijd worden gehouden in sportcomplex omnium in Goes. Grote kans dat de hal daar zondag helemaal vol zit. ,,Van beide kanten komen er veel supporters op af. Deze wedstrijd leeft enorm, dat maakt het extra spannend. Je wilt je eigen publiek toch geven waar ze voor komen: de winst'', geeft Meulmeester aan. ,,Het is altijd een wedstrijd op zich en de sfeer in de hal is dan heerlijk om in te spelen! In het verleden hebben we door omstandigheden vaak niet het gewenste niveau gehaald, daar gaan we zondag wél voor'', voegt Riemens toe.

Hoewel er zondag binnen de lijnen hard gestreden zal worden, gaan de ploegen gemoedelijk met elkaar om. Vrijdagavond staat zelfs een 'Handbal Derbyparty' op het programma, georganiseerd door Orion. ,,Ik heb begrepen dat er een flinke delegatie uit Zierikzee komt. Dat laat wel zien dat, ondanks de gezonde rivaliteit, we prima met die jongens overweg kunnen. Wat is er mooier dan samen een biertje drinken en over (de toekomst van) onze sport praten?'', blikt Riemens, die de DJ zal zijn, vooruit. Meulmeester: ,,Vrijdag ben ik er zeker bij. Een zeer leuk initiatief vanuit Orion-hoek. Zo leuk dat wij als Delta Sport/EMM niet achter kunnen blijven en al bezig zijn met de voorbereidingen om ook een leuk Zeeuws handbalfeest te geven.''

Lees in de PZC van vrijdag 9 december, de digitale krant of op Blendle een uitgebreide voorbeschouwing op de derby van zondag.
 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

We zijn allemaal te gestrest

We zijn allemaal te gestrest

  • Eens (81%)
  • Oneens (19%)
359 stemmen