Volledig scherm
Leroy Jagesar. © Bas Kaligis

Leroy Jagesar in Italië op jacht naar de wereldtitel

MIDDELBURG - Van 15 tot en met 22 oktober vinden in het Italiaanse Sarno de Grand Finals plaats, het WK van de kartsport. Leroy Jagesar heeft zich voor het tweede jaar op rij gekwalificeerd in de Junior Max klasse. Vorig jaar werd de 16-jarige Middelburger 11e in Portugal, dit jaar telt voor hem alleen de wereldtitel.

,,Vorig jaar waren we al blij dat ik de finale mocht rijden. Nu hebben we een jaar extra bagage, waarmee we vol voor de wereldtitel gaan”, zegt Jagesar, die recentelijk zowel het kampioenschap van Nederland, als dat van België op zijn naam schreef. Toch lijkt het een lange weg naar de gedroomde wereldtitel. ,,Op het WK rijden 72 talentvolle coureurs uit alle delen van de wereld, die zich stuk voor stuk hebben gekwalificeerd om hier te mogen starten. De meeste Europeanen ken ik wel, maar de concurrentie kan uit onverwachtse hoek komen. Vorig jaar waren met name de Amerikanen en Nieuw-Zeelanders verrassend sterk.”

Slim racen

De scholier van het Nehalennia beseft zich maar al te goed dat er op het WK veel meer bij komt kijken dan alleen hard rijden. ,,Vorig jaar waren de Britten favoriet. Zij reden in de kwalificatie stuk voor stuk de snelste tijden, maar in de wedstrijd reden ze elkaar allemaal aan flarden. Het kan er behoorlijk verhit aan toegaan. Snelheid en startpositie zeggen niet zo veel, als je wilt winnen moet je vooral geduldig zijn en slim racen.”

Lees het hele verhaal in de PZC van donderdag 13 oktober.