Volledig scherm
Leroy Jagesar © Bas Kaligis

Leroy Jagesar dominant naar nationale karttitel

GENK - Een verrassing was zijn titel in het Nederlands kampioenschap karting bij de junioren niet meer voor Leroy Jagesar.

Het maakte de eindzege niet minder mooi. Met de derde plaats in het dagklassement reed de 16-jarige Middelburger in Genk andermaal naar het podium, het hele seizoen al zijn vertrouwde stek.

"Ik ben hier natuurlijk heel blij mee", zei Jagesar die in het NK in totaal 12 mancheoverwinningen boekte in 24 races. "Het voelt als een soort revanche voor vorig seizoen. Dat het nu wel is gelukt, zorgt ervoor dat er wat druk van mijn schouders is gevallen."

Destijds stond hij tot de laatste race eerste in het kampioenschap, maar werd hij toch nog tweede. Nu heeft hij dus alsnog de titel bij de junioren binnen. Het is al zijn derde kampioenschap in zijn kartloopbaan. Eerder won hij het clubkampioenschap van de baan in Strijen. Ook werd hij Zeeuws kampioen.

Zijn optreden in Genk, waar hij respectievelijk derde, derde en tweede werd in de manches, onderstreepte dat hij nog altijd uitstekend in vorm is. Dat hij de titel bij de junioren pakte, was overigens weinig meer dan een formaliteit. De talentvolle rijder moest op het circuit Horensbergdam in Genk de eerste race slechts zien uit te rijden om het kampioenschap veilig te stellen.

Volledig scherm
Leroy Jagesar. © Bas Kaligis