Volledig scherm
Raylin Jimenez © Lex De Meester

Leermeester Jimenez hoopt dat jongere generatie beter wordt dan hij

VLISSINGEN - Toen basketballer Raylin Jimenez een aantal jaar terug zelf nog een jonkie was, stak hij veel op van zijn teamgenoten Sjors van de Poel en Stefan Schrier. Op zijn beurt probeert de 27-jarige speler van BC Vlissingen nu zelf de leermeester van de jonge generatie te zijn. ,,Ik wil niet alleen dat ze hetzelfde niveau halen als ik”, zegt hij, ,,ik wil dat ze nog beter worden.”

Met zijn leeftijd behoort Jimenez tot de ‘oudjes’ van het vlaggenschip van de hoogst spelende Zeeuwse basketbalclub. Hij beschikt over een groot pak ervaring. Toen hij 2,5 jaar oud was, verhuisde hij van de Dominicaanse Republiek naar Nederland. 3,5 jaar later werd Jimenez meegenomen naar een training van basketbalclub Marathon (Vlissingen) en had hij voor het eerst een basketbal in zijn handen.

Nog even graag als de zesjarige Jimenez heeft de 27-jarige Jimenez die bal in zijn handen, of in elk geval dicht bij zich. ,,Ik beleef nog evenveel plezier aan de sport als toen ik begon”, vertelt hij. Jimenez is dit seizoen bezig aan zijn elfde jaar in het shirt van BC Vlissingen.

Hij is met zijn lengte van 1.81 meter de kleinste speler van zijn team. ,,Maar de rest van de ploeg is behoorlijk lang”, zegt de Vlissinger. Voor zijn positie, pointguard, is het niet per se een nadeel dat hij aan de korte kant is, veel pointguards zijn niet al te lang. ,,Bovendien heb ik ten opzichte van andere spelers het voordeel dat ik fysiek sterker ben en ik heb een snelle eerste stap.”

Als pointguard heeft Jimenez een bepalende rol binnen het team. Hij ziet het als zijn taak om de lijnen uit te zetten en ervoor te zorgen dat het team goed draait. In die rol kan hij zijn ervaring perfect overbrengen op de jonge garde van BC Vlissingen. ,,We hebben een aantal jongens die eraan zitten te komen, die doen het steeds beter”, vertelt Jimenez. ,,Het doet me goed om dat te zien. Ik wil ze zo snel mogelijk op hetzelfde niveau als ik brengen.”

Lees het hele verhaal met Raylin Jimenez in de PZC van vrijdag 1 december, de digitale krant of op Blendle.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Meisje (4) sterft plotseling op school, vier jaar nadat haar broertje hetzelfde is overkomen

    Meisje (4) sterft plotseling op school, vier jaar nadat haar broertje hetzelfde is overkomen

    Afgelopen donderdag heeft een tragische gebeurtenis plaatsgevonden in een school in de gemeente Rethel in de Franse Ardennen. Agathe, een vierjarig meisje, stierf plotseling tijdens de speeltijd. Volgens de hulpdiensten overleed ze aan een hartstilstand. Voor de ouders van het meisje is het een onbeschrijfelijk groot drama omdat ze vier jaar geleden hun zoontje Gabriel op een gelijkaardige manier verloren.

Live Voetbal

home logo Heracles AlmeloHER
RUST
0-2
PSVPSV
away logo
home logo AZAZ
RUST
1-1
ExcelsiorEXC
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
0-0
NAC BredaNAC
away logo

poll

Ik fiets liever niet in het donker

Ik fiets liever niet in het donker

  • Eens (82%)
  • Oneens (18%)
1642 stemmen