Volledig scherm
Naomi Zuidweg. © Marco Spelten

KZ-korfbalster Zuidweg wil graag het ongelijk van trainer bewijzen

KOOG AAN DE ZAAN - Voor het eerst in haar carrière heeft korfbalster Naomi Zuidweg te maken met tegenslag. De 23-jarige Middelburgse, die eerder dit jaar nog wereldkampioen werd met Jong Oranje, heeft momenteel geen basisplaats bij KZ/Hiltex, dat zaterdag aan een nieuw seizoen in de Korfbal League begint.

"Ik ben het natuurlijk niet eens met de keuze van de trainer", zegt ze. "Het is nu aan mij om me weer terug te knokken in het team." Zuidweg kende bij Swift, de eersteklasser uit Middelburg, OVVO, de Korfbal Leagueclub uit Maarssen, én Nederland onder 23 jaar bijna alleen maar voorspoed.

En ook tijdens haar eerste seizoen bij KZ/Hiltex ging het de Walcherse voor de wind; ze stond voortdurend in de basis en pikte veel doelpunten mee.

Nu is de situatie anders. Na een drukke, moeizame voorbereiding zit ze op de bank. ,,Ik heb even een dipje", zegt Zuidweg, zonder er al te zwaar aan te tillen. ,,Zulke dingen horen ook bij topsport, hè. Ik verwacht dat ik er weer sterker uit kom."

Lees het hele verhaal donderdag in de PZC.

  1. Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    VLISSINGEN - Nancy van de Ven is een fenomeen in haar sport. Al vijf seizoenen maakt de Vlissingse deel uit van de wereldtop; in 2013 debuteerde ze als vijftienjarige al met een vijfde plaats in het WK, een jaar later gaf ze daar een prima vervolg aan met eenzelfde notering, in 2015 en 2016 werd ze respectievelijk derde en tweede, en nu eindigde ze zondag als vierde. Dat lijkt een terugval, maar het scheelde niets of ze was wereldkampioen geworden.