Volledig scherm
Rinus Pluijmers draagt een gedicht voor. © Facebook vv Yerseke

Krijgen Hoek-spelers een gedicht van Pluijmers (95) te horen?

VLISSINGEN – Rinus Pluijmers die een eigen gedicht voordraagt bij een overwinning van zijn voetbalclub uit Arnemuiden: het is inmiddels een traditie geworden in het vissersdorp, dat zich opmaakt voor het bekerduel met Hoek.

De 95-jarige fan van Erremu doet het al jaren, maar mocht dit seizoen alleen in competitieverband al zeven keer naar de microfoon grijpen. Arnemuiden gaat namelijk ongeslagen aan kop in de derde klasse A en zegevierde in alle zeven duels.

Zo ook afgelopen zaterdag, toen de vissersderby tegen Yerseke op het programma stond. De equipe van trainer Nick Corré bleek met 0-2 te sterk en die zege zette Pluijmers kracht bij met onderstaand gedicht.

Wat heeft deze fervente Arnemuiden-fan in petto voor de zaterdag-hoofdklasser die zaterdagmiddag op bezoek komt voor het duel in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi?

  1. Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    VLISSINGEN - Nancy van de Ven is een fenomeen in haar sport. Al vijf seizoenen maakt de Vlissingse deel uit van de wereldtop; in 2013 debuteerde ze als vijftienjarige al met een vijfde plaats in het WK, een jaar later gaf ze daar een prima vervolg aan met eenzelfde notering, in 2015 en 2016 werd ze respectievelijk derde en tweede, en nu eindigde ze zondag als vierde. Dat lijkt een terugval, maar het scheelde niets of ze was wereldkampioen geworden.