Volledig scherm
Foto ANP

Korfbal: Swift haakt weer aan na doelpuntrijke overwinning op Tjoba

MIDDELBURG - De korfballers van Swift hebben zich zaterdag een goede dienst bewezen met een eclatante overwinning (31-21) op concurrent Tjoba.

De Middelburgse ploeg, die de eerste vijf wedstrijden op rij verloor, kwam van de hatelijke nul af. Swift staat nu in de overgangsklasse C samen met Vriendenschaar en Tjoba op twee punten.

Voor rust waren de twee Zeeuwse teams behoorlijk aan elkaar gewaagd. Na de 4-0-achterstand repareerden de gasten uit 's-Heer Hendrikskinderen de schade. Bij rust was het 13-11. En direct erna werd het nog 13-12.

Maar daarna stond er geen maat op Swift. De equipe van trainer Dennis Plantinga schoot uit alle hoeken van het veld raak en maakte er in de tweede 35 minuten liefst achttien. Met name Stephan den Boer, die pas zeventien is en dit seizoen nieuw is in de ploeg, viel op. Hij liet zich gelden met veel treffers.

Na de derby is de strijd onderin nog steeds spannend. Bij Swift is er de hoop dat de goede lijn doorgetrokken kan worden naar de wedstrijd van komende zaterdag tegen Vriendenschaar. De Middelburgers willen graag met vier punten de eerste helft van de veldcompetitie afsluiten.