Volledig scherm
PREMIUM
Matteo Moschetti, winnaar van de ZLM Tour. © Johan Van Der Heijden

Koers is als een bezoek aan het casino

GOES - Een imposante juichkreet galde zaterdagmiddag om vijf minuten voor half vijf door de Oranjeweg in Goes. De brul was afkomstig uit de Italiaanse keel van Matteo Moschetti. Euforie, de gewenning van het winnen en een profcontract voor 2019 vermengden zich in zijn schreeuw.

Sinds drie weken weet de goedlachse Milanees (21) namelijk dat hij volgend jaar uitkomt voor profploeg Trek-Segafredo. Met die zekerheid zit de man die dit seizoen uitkomt voor de opleidingstak van het team van Bauke Mollema met een nog fijner gevoel op de fiets. De winst in de ZLM Tour, de Zeeuwse koers voor de beste renners tot 23 jaar, was zijn zevende zege van het seizoen.

  1. Luisteren
    PREMIUM
    Column Barry van der Hooft

    Luisteren

    Tussen het laatste fluitsignaal van de wedstrijd met mijn pupillen in Zwijndrecht en de aftrap van Hoek in Ridderkerk zat vorige week een kleine drie uur. Omdat je in een kwartiertje van Zwijndrecht naar Ridderkerk rijdt, was ik eigenlijk veel te vroeg op het complex van Rijsoord. Dat vind ik nooit erg, omdat je dan ook eens andere jeugdwedstrijden en duels van lagere teams kunt zien. Op een voetbalveld is het, zeker als de zon schijnt, heerlijk om een beetje rond te lopen, te kijken en je – best vaak – te verbazen. In Ridderkerk luisterde ik zaterdag vooral goed, terwijl ik tegen de reclameborden aanleunde. Want luisteren naar wat je dan allemaal op en naast de velden hoort, is heerlijk.