Volledig scherm
Lesley Kerkhove. © Lex de Meester

Kerkhove vol overtuiging naar halve finales in Frankrijk

JOUE-LES-TOURS - Op overtuigende wijze heeft tennisster Lesley Kerkhove donderdag de halve finales bereikt van het 50.000 dollartoernooi in het Franse Joue-les-Tours.

De bijna 25-jarige Zierikzeese, die als vierde geplaatst is, kwam sterk voor de dag tegen de Chileense Daniela Seguel. Ze won de eerste vijf games op rij en pakte de eerste set met 6-1. De tweede set besliste ze via een tiebreak.

Door haar halvefinaleplaats pakt Kerkhove sowieso veel punten voor de wereldranglijst. Waarschijnlijk is dat de huidige nummer 187 van de wereld de nodige plekken gaat stijgen maandag. Dan komt de nieuwe ranking uit.

  1. Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    VLISSINGEN - Nancy van de Ven is een fenomeen in haar sport. Al vijf seizoenen maakt de Vlissingse deel uit van de wereldtop; in 2013 debuteerde ze als vijftienjarige al met een vijfde plaats in het WK, een jaar later gaf ze daar een prima vervolg aan met eenzelfde notering, in 2015 en 2016 werd ze respectievelijk derde en tweede, en nu eindigde ze zondag als vierde. Dat lijkt een terugval, maar het scheelde niets of ze was wereldkampioen geworden.