Volledig scherm
Lesley Kerkhove stond in Asheville voor het eerst tegenover de Williams-zussen en won. © EPA

Kerkhove klopt Williams-zussen in Fed Cup: 'It's amazing!'

ASHEVILLE - Tennisster Lesley Kerkhove zorgde zondagavond voor een daverende verrassing in het Fed Cup-duel met de Verenigde Staten. Samen met Demi Schuurs versloeg ze de ooit zo onklopbare Williams-zussen. Het duel in Asheville eindigde in 6-2 6-3.

Voor Kerkhove, die nooit eerder een partij speelde met Schuurs, was het extra mooi. De 26-jarige Zierikzeese behield haar ongeslagen status in het landentoernooi voor vrouwen. In 2014 was ze er ook tweemaal bij en toen won ze samen met Michaëlla Krajicek van een Belgisch en een Luxemburgs koppel.

Bij het duel van zondag stond er overigens niet veel meer op het spel. Alleen de eer. De Verenigde Staten stond namelijk al met 3-0 voor en had het duel in de eerste ronde van de wereldgroep daardoor al gewonnen. Voor Kerkhove en Schuurs was het mooi dat er toch nog een dubbelspel werd afgewerkt. Het Amerikaanse publiek werd en passant getrakteerd op een optreden van Venus en Serena Williams. De eerste staat nog altijd in de top 10 van de wereld, de tweede is één van de beste speelsters aller tijden. Zij aan zij wonnen ze veertien Grand Slamtoernooien en drie gouden medailles op de Zomerspelen.

Serena Williams is na haar bevalling in 2017 nog niet geheel fit en daar profiteerden Kerkhove en Schuurs van. Ze braken in de eerste set tweemaal door haar service heen. Dat leidde tot een 6-2-setwinst.

In de tweede set waren de koppels meer aan elkaar gewaagd. Bij 3-2 werd het even spannend en dreigde de VS de opslag van Kerkhove te breken. Maar die sloeg de breekpunten weg, waarna de set nog relatief eenvoudig werd binnengehaald.

Kerkhove werd op Ziggo Sport live geïnterviewd na afloop. Ze zei: ,,It's amazing. We hebben nog nooit eerder samengespeeld en we hebben ook nog maar zelden voor zo’n groot publiek getennist. We hebben ook een heel goede wedstrijd gespeeld en dan ook nog tegen zulke mensen. Het zijn wel de olympisch kampioenen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Na een jaar kan een bermmonument wel weg

Na een jaar kan een bermmonument wel weg

  • eens (43%)
  • Oneens (57%)
839 stemmen