Volledig scherm
Lesley Kerkhove © lex de meester

Kerkhove en Marazova via supertiebreak langs Schoofs en Hogenkamp

ROSMALEN - Op het WTA-toernooi van Rosmalen heeft de uit Zierikzee afkomstige Lesley Kerkhove zich met haar Wit-Russissche partner Lidziya Marazova geplaatst voor de kwartfinale van het vrouwendubbel. In de Zeeuws getinte eerste rondepartij werden Richel Hogenkamp en Bibiane Schoofs met 6-2 5-7 en 10-7 verslagen.

Kerkhove en Marazova leken open een straight sets-overwinning af te stevenen, maar Hogenkamp en Schoofs wisten na een sterke comeback in de tweede set toch nog een beslissende supertiebreak uit het vuur te slepen. Die ging alsnog met 10-7 naar het in Rosmalen als derde geplaatste Nederlands/Wit-Rusische duo.

In het enkelspel sneuvelde Kerkhove (WTA-196) in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi. Schoofs (WTA-174), die wordt bijgestaan door Sven Vermeulen uit Vlissingen, werd met een wildcard toegelaten tot het hoofdtoernooi. Daarin wist ze in de eerste ronde verrassend te winnen van de Duitse Carina Witthoeft (6-4 7-5). In de tweede ronde treft Schoofs de als zevende geplaatste Servische Aleksandra Krunic (WTA-47). Diezelfde Krunic is samen met de Sloveense Polona Hercog ook de volgende tegenstander van Kerkhove en Marazova in de kwartfinale van het dubbelspel.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Antwan Tolhoek één van de publiekstrekkers bij Ronde van Zierikzee

    Antwan Tolhoek één van de publieks­trek­kers bij Ronde van Zierikzee

    ZIERIKZEE – Antwan Tolhoek komt op vrijdag 24 augustus in actie bij de dernyrace, die wordt georganiseerd vanwege het 35-jarig bestaan van de Wielerronde van Zierikzee. De wielrenner uit Yerseke, die in juli zeer verdienstelijk debuteerde in de Tour de France, is één van de zestien deelnemers aan de dernyrace. Andere renners uit Zeeland zijn Timo de Jong, Wesley Mol, Lars Oreel, Jimmy de Bruin, Eloy Raas, oud-prof Hans Dekkers en Ezra Tolhoek, de zoon van voorzitter Raymond Tolhoek.