Volledig scherm
Jorrit Duininck (nummer 9). © Willem Jan Duininck.

Jorrit Duininck begint met Zeeuws schoeisel aan WK Lacrosse

NATANJA - Voor Jorrit Duininck staat het wereldkampioenschap Lacrosse op punt van beginnen. De voorbereiding met het Nederlands team zit erop voor de Zeeuw, die captain is tijdens het toernooi in Israël. Na de openingsceremonie barst het evenement los.

De voorbereiding verliep niet vlekkeloos voor Duininck en Oranje. De verdediger en zijn ploeg speelden twee oefenwedstrijden en gingen twee keer onderuit. Tegen Wales werd met 8-4 verloren, het oefenduel met Mexico eindigde in 8-9. Wales en Mexico zijn ook allebei actief tijdens het WK.

Na de openingsceremonie van donderdag gaat op vrijdag de groepsfase van het mondiale eindtoernooi van start. Daarin neemt Nederland het op tegen Japan en Noorwegen. De groepsfase duurt tot en met dinsdag. Als Oranje die overleeft, staat het op woensdag 18 juli in de kwartfinales.

Grappig feitje: tijdens de openingsceremonie van donderdag is er nog meer Zeeuwse inbreng. Duininck en het Nederlands team zullen dan namelijk op oranje klompen lopen, gemaakt door klompmakerij Traas uit Heinkenszand.

Volledig scherm
De klompen waarop het Nederlands team zal lopen. © Willem Jan Duininck
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Zwarte Piet heeft geen toekomst

Zwarte Piet heeft geen toekomst

  • Eens (12%)
  • Oneens (88%)
5900 stemmen