Volledig scherm
Johnny Hoogerland. © Team Roompot

Johnny Hoogerland stopt met wielrennen

LANGEWEEGJE - De Zeeuwse wielrenner Johnny Hoogerland hangt aan het einde van dit seizoen zijn fiets aan de haak. Dat heeft hij aan de NOS laten weten. De 33-jarige renner uit Langeweegje zegt na acht jaar het profpeloton vaarwel. Hoogerland pakte in 2013 de Nederlandse titel op de weg. ,,Daarna haalde ik mijn niveau niet meer", laat hij tegenover de NOS weten.

Hoogerland werd tijdens zijn carrière meermaals met pech geconfronteerd. Zo belandde hij tijdens de Tour de France van 2011 in het prikkeldraad nadat hij door een televisieauto was aangereden. Ook was hij lange tijd uit de roulatie door een val tijdens een trainingsrit begin 2013. ,,In de laatste drie jaar had ik één echt goede dag, op dat NK. Het is tijd om er nu een punt achter te zetten", concludeert hij.

De Zeeuw begon in 2009 zijn profcarrière bij Vacansoleil. Die ploeg verruilde hij na vijf seizoenen voor het Italiaanse Androni Giocattoli-Venezuela. Sinds vorig jaar rijdt hij in het shirt van het Nederlandse Team Roompot-Oranje Peloton. Hoogerland zal in de toekomst bij die ploeg actief blijven. ,,Dat is een mooie kans. Wat ik precies ga doen, ga ik de komende maanden overleggen met de ploegleiding."