Volledig scherm
Jesper Jobse kwam met Oranje tekort tegen Servië.

Jobse verliest weer WK-finale: 'Misschien komt onze tijd nog'

MANILLA – Vlissinger Jesper Jobse is dinsdag voor het tweede jaar op rij met Nederland tweede geworden op het WK 3x3 basketball. In de finale verloor Oranje met 16-13 van Servië, dat vorig jaar ook al goud won.

Het 3x3 basketball wint aan populariteit en belangstelling sinds het een olympische sport is – in 2020 in Tokio staat het voor het eerst op het programma. Jobse (33) is in Nederland één van de pioniers en hij heeft nationaal en internationaal gezorgd dat deze tak van sport groter groeide. De 2.04 meter lange routinier is de nummer 37 op de wereldranglijst en daarmee de hoogst geplaatste Nederlander.

In de finale was Nederland lang de bovenliggende partij. Oranje kwam met 8-6 voor. Pas nadat Servië langszij was gekomen, veranderde het spelbeeld. In de slotminuten maakten de wereldkampioenen van 2016 en 2017 het slim af. Jobse maakte zes van de dertien Nederlandse punten.

Direct na afloop verbeet de Vlissinger zijn teleurstelling. ,,We wilden dit zó graag en we hebben er hard voor gevochten”, zei hij. ,,Misschien komt onze tijd nog.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Antwan Tolhoek één van de publiekstrekkers bij Ronde van Zierikzee

    Antwan Tolhoek één van de publieks­trek­kers bij Ronde van Zierikzee

    ZIERIKZEE – Antwan Tolhoek komt op vrijdag 24 augustus in actie bij de dernyrace, die wordt georganiseerd vanwege het 35-jarig bestaan van de Wielerronde van Zierikzee. De wielrenner uit Yerseke, die in juli zeer verdienstelijk debuteerde in de Tour de France, is één van de zestien deelnemers aan de dernyrace. Andere renners uit Zeeland zijn Timo de Jong, Wesley Mol, Lars Oreel, Jimmy de Bruin, Eloy Raas, oud-prof Hans Dekkers en Ezra Tolhoek, de zoon van voorzitter Raymond Tolhoek.