Volledig scherm
Andrea Verberkmoes (rechts) was in de finale te sterk voor de Nederlandse Sacha Gorinson. © Andrea Verberkmoes

Jiu-jitsuka Verberkmoes kroont zich tot Europees kampioene

VLISSINGEN - Jiu-jitsuka Andrea Verberkmoes van het team Happyfitness heeft zich afgelopen weekend tot Europees kampioen gekroond tijdens de American Grappling Federation Europeans. 

Verberkmoes was de beste in de klasse woman blue belt absolute, een klasse voor alle medaillewinnaars in de verschillende gewichtsklasses. Ze eindigde als tweede in haar eigen gewichtsklasse -68 kg. 

Na een zwakke finale in deze klasse was ze vastbesloten om in de absolute klasse wél het goud te halen. In de finale versloeg ze de Nederlanse Sascha Gorinson met een choke.

  1. Zeeuwse waterambassadeurs op missie in Zuid-Afrika

    Zeeuwse wa­teram­bas­sa­deurs op missie in Zuid-Afrika

    KAAPSTAD - Dutch Wavemakers noemen ze zich. Het zijn Nederlanders, onder wie tamelijk veel Zeeuwen, die zich internationaal hardmaken voor een beter watermanagement. De afgelopen weken was er een delegatie in Kaapstad, dat door de Volvo Ocean Race aangedaan werd. ,,We hebben geprobeerd om de lokale jeugd bewust te maken van het belang van water”, vertelde de Vlissingse Tilly Stroo vanuit de Zuid-Afrikaanse stad. ,,We wilden dat niet door hun strot duwen, maar hebben het op een vriendelijke, laagdrempelige manier aangeboden.”