Volledig scherm
Jessica Nijpjes © archief

Jessica Nijpjes zorgt voor Zeeuwse podiumplaats in It's All Dressage

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Dressuuramazone Jessica Nijpjes uit Middelburg zorgde vrijdag voor de enige Zeeuwse podiumplaats in Nieuw- en St. Joosland.

Op de tweede dag van It's All Dressage werd ze met haar paard Edeem derde in de ZZ-Zwaar. Ze scoorde een percentage van 66,49 procent.

Ze hoefde daarmee alleen Robin van Lierop en Patrick van der Meer voor zich te dulden. Zij totaliseerden beiden meer dan 70 procent. Van Lierop won in het zadel van Finja met een score van 71,31 procent; Van der Meer werd met Majestic Chinook tweede met 70,80 procent.

Ook de Zeeuwse rijders Nathalie Poppe (vijfde, 64,29 procent) en Vincent Bol (zesde, 63,77 procent) eindigden in de kopgroep.

Eerder op de dag werd Stephanie de Frel uit Koewacht vierde in de Grand Prix met Zanyo. De Zeeuws-Vlaamse combinatie scoorde 63,80 procent. De overwinning in deze categorie was voor Patrick van der Meer. De olympia-ganger van 2012 noteerde met zijn paard Zippo een score van 69,86 procent. Hij bleef daarmee Seth Boschman met Bon Passa (68,40 procent) en Ashley van Megen met San Diego (66.58 procent) voor.

In de ochtenduren was Zoe de Booij uit Axel de beste Zeeuwse deelnemer. Met Wodan kwam ze tot een score van 66,18 procent, waarmee ze zesde werd. In deze boordenvolle categorie (dertig combinaties) werd Chantal Nijpjes zevende met Checavara N (65,82 procent) en haar zus Jessica Nijpjes negende met Balorig Z (65,08 procent).

De overwinning in deze categorie ging naar Geert-Jan Raateland met Crespo (68,82 procent), terwijl hij met Don Bravoure ook tweede werd (68,68 procent).