Volledig scherm
Marathon Zeeuws-Vlaanderen © archieffoto Camile Schelstraete

Inschrijving Marathon Zeeuws-Vlaanderen opent op 1 november

TERNEUZEN - De inschrijving voor de negende editie van de Marathon van Zeeuws-Vlaanderen opent op 1 november. Aan het evenement van zaterdag 15 april 2017 kunnen 750 individuen meedoen. Daarnaast is er ruimte voor 130 teams van vier personen. Er zal, net als in 2013 en 2015, gelopen worden van Terneuzen naar Hulst.

"Ik krijg nu al mailtjes van atleten die belangstelling hebben, maar die moeten nog een paar dagen geduld hebben", vertelt Arnold Boonman van het organisatiecomité. ,,Maar die gretigheid vind ik wel mooi. Het geeft aan dat onze marathon leeft."

In de nacht van maandag op dinsdag - om 00.00 uur - gaat de inschrijving open. Boonman weet dat veel atleten dan achter hun computer zullen zitten om zich aan te melden. ,,Met name bij de estafette zal het weer snel gaan. Vorig jaar zaten we binnen een kwartier vol. Mijn verwachting is dat dat nu niet anders zal zijn."

De organisator snapt wel waarom dat is. "De deelnemers aan de estafette, die allemaal zo'n 10 kilometer afleggen, lopen op het parkoers van de marathon en maken het evenement dan van dichtbij mee. Het maakt onze wedstrijd laagdrempelig. We hopen dan dat een aantal van hen een keer de stap naar de hele marathon wil maken. Wij zien de estafette als een vijver vol nieuwe kandidaten."

De estafettewedstrijd werd in april van dit jaar gewonnen door RKHAV, net als in 2015. De Hulster atletiekvereniging kan in 2017 voor drie-op-een-rij gaan. In de individuele wedstrijd gingen Middelburger Erwin Harmes, die bijna vanaf het begin solo liep, en Elsemieke de Vos uit Ede met de overwinningen aan de haal.