Volledig scherm
Antwan Tolhoek eindigde als vierde in de tweede etappe in de ronde van Californië. © photo: Cor Vos

IJzersterk optreden Tolhoek in tweede rit Californië

GIBRALTAR ROAD – Antwan Tolhoek is als vierde geëindigd in de tweede etappe van de Ronde van Californië. De 24-jarige coureur uit Yerseke kon zich in de rit met aankomst bergop met de besten meten.

Hoewel de Ronde van Californië door een schorsing en blessureleed pas de tweede koers van het seizoen is voor Tolhoek, liet hij net als in de Abu Dhabi Tour zien dat zijn klimmerscapaciteiten verbeterd zijn.

De ogen bij Team LottoNL-Jumbo waren in de tweede etappe van de Ronde van Californië aanvankelijk gericht op kopman Neilson Powless. De Amerikaan moest op de twaalf kilometer lange slotklim echter al vroeg passen.

Dat gold niet voor Tolhoek, die op twee kilometer van de finish meesprong met de Colombiaan Egan Bernal. Dat bleek er net iets te veel aan. Tolhoek moest de renner van Team Sky langzaam maar zeker laten te gaan.

De Bevelander eindigde nog wel als vierde in de daguitslag, op een halve minuut van de zegevierende Bernal en op luttele seconden van andere toppers als Rafal Majka en Adam Yates. Ook in het klassement neemt Tolhoek de vierde plek in. Zijn achterstand op Bernal bedraagt veertig seconden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Plan Brouwerseiland 'heel eng' voor surfcentrum

    Plan Brouwersei­land 'heel eng' voor surfcen­trum

    SCHARENDIJKE - Uwe Jendrusch en Pieternel van der Linde vieren dit jaar dat hun bedrijf, Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam, een kwart eeuw bestaat. Een heuglijk feit, vinden ze. Maar ze kijken ook met enige vrees naar de toekomst: áls Brouwerseiland er komt, met luxueuze woningbouw aan de westkant van het surfgebied, zal dat grote gevolgen voor hem hebben. ,,Het is heel eng”, vindt Van der Linde. ,,Het gaat de hele watersport hier beïnvloeden.”