Volledig scherm
Wat hij later wil worden? Eerst maar eens zeilen, de Olympische Spelen halen en dan kijk ik later wel.'' © Katja van Noort

Hyperambitieuze Paul Hameeteman (13) zeilt zijn dromen achterna

BRUINISSE - Zierikzeeënaar Paul Hameeteman werd onlangs gekroond tot 'Beste Zeiler 2016', maar dat is voor de dertienjarige VWO-student van het Ostrea Lyceum slechts een startpunt.

"'Hard work beats talent, if talent doesn't work hard'. Dat zeg ik vaak", vertelt hij in een interview met de PZC in de krant van vrijdag. "Juist als je getalenteerd bent, moet je hard werken, omdat je niet wil dat de harde werker je voorbij komt." Om die reden werkt hij van maandag tot en met donderdag hard aan zijn studie, om te kunnen zeilen en zijn dromen na te jagen.

Want wat wil hij later worden? "Eerst maar eens zeilen, de Olympische Spelen halen en dan kijk ik later wel. Een voorbeeld heb ik niet. Ik wil toch beter zijn dan alle anderen. Of ja, Ben Ainslie (vier keer goud op de Spelen, red.) is wel écht goed. Ik zou best de nieuwe Ben Ainslie willen worden."

Perfectionist

Paul Hameeteman is een perfectionist in een Optimist, die alleen met het hoogst haalbare tevreden is. "Ik wil me komend voorjaar kwalificeren voor het EK in Bulgarije of het WK in Thailand", blikt hij alvast vooruit op de selectiewedstrijden in april en mei. "Daar wil ik dan echt goed bovenin eindigen. Dat moet mogelijk zijn."

Lees vrijdag in de papieren editie van de PZC, digitaal of via Blendle het hele verhaal van Paul Hameeteman, tevens Belgisch kampioen in de Optimistklasse. "Daar waren die Belgen niet echt blij mee, maar ze zeiden wel: 'Liever een Zeeuw dan een echte Nederlander'."