Volledig scherm
Groene Ster Vlissingen. © Paul ten Hacken

Horrorminuut kost Groene Ster Vlissingen de ongeslagen status

EINDHOVEN - De zaalvoetballers van Vlissingen hebben voor het eerst dit seizoen in de eredivisie punten laten liggen. Op bezoek bij FC Eindhoven, de vice-kampioen van vorig jaar, werd er met 4-3 verloren.

De Vlissingers kwamen in Eindhoven op achterstand door een penalty. Jeroen Hakkens schoot deze raak voor de thuisploeg. Maar nog voor rust maakte Groene Ster via Achraf Laabich gelijk.

Na rust ging het echter mis voor de Zeeuwen. Door twee treffers binnen tien seconden (!) van Jorg van Galen namen de Eindhovenaren opnieuw een voorsprong.

Via opnieuw Laabich kwam Groene Ster nog wel terug (3-2), maar via Oulaid Saadouni werd het 4-2. Mourad Azanagui maakte nog wel een derde Vlissingse treffer, maar daar bleef het bij.

Daardoor raakte Groene Ster de ongeslagen status kwijt. Na twee zeges in de eerste twee wedstrijden werd er in Eindhoven voor het eerst verloren. Voor FC Eindhoven waren het de eerste punten van het seizoen.

  1. Zeeuwse waterambassadeurs op missie in Zuid-Afrika

    Zeeuwse wa­teram­bas­sa­deurs op missie in Zuid-Afrika

    KAAPSTAD - Dutch Wavemakers noemen ze zich. Het zijn Nederlanders, onder wie tamelijk veel Zeeuwen, die zich internationaal hardmaken voor een beter watermanagement. De afgelopen weken was er een delegatie in Kaapstad, dat door de Volvo Ocean Race aangedaan werd. ,,We hebben geprobeerd om de lokale jeugd bewust te maken van het belang van water”, vertelde de Vlissingse Tilly Stroo vanuit de Zuid-Afrikaanse stad. ,,We wilden dat niet door hun strot duwen, maar hebben het op een vriendelijke, laagdrempelige manier aangeboden.”