Volledig scherm
Erwin Harmes, hier winnaar bij de Halve marathon van Cadzand, maakt zich nu toch op voor de Marathon van Zeeuws-Vlaanderen. © Peter Nicolai

Harmes loopt tóch Marathon Zeeuws-Vlaanderen

VLISSINGEN - Atleet Erwin Harmes zal toch meedoen aan de Marathon van Zeeuws-Vlaanderen, waarvan zaterdag de tiende editie is. De Middelburger zou die wedstrijd aanvankelijk laten schieten, omdat hij zich volledig richtte op de Rotterdam Marathon.

Op 8 april verging het hem niet zo goed in de Maasstad. Na 35 kilometer stapte hij uit. In de Marathon van Zeeuws-Vlaanderen, die hij in 2015 en 2016 won, zal hij zich kunnen revancheren. Over ruim een maand start Harmes ook nog in de marathon van Leiden. 

De Middelburger geeft wel aan dat hij de overgang van de winterse naar de zomerse temperaturen moeilijk vindt. Hij weet dat hij tussen Hulst en Terneuzen, waar het zaterdag ook warm wordt, en Leiden niet te hoog moet inzetten.

  1. Luisteren
    PREMIUM
    Column Barry van der Hooft

    Luisteren

    Tussen het laatste fluitsignaal van de wedstrijd met mijn pupillen in Zwijndrecht en de aftrap van Hoek in Ridderkerk zat vorige week een kleine drie uur. Omdat je in een kwartiertje van Zwijndrecht naar Ridderkerk rijdt, was ik eigenlijk veel te vroeg op het complex van Rijsoord. Dat vind ik nooit erg, omdat je dan ook eens andere jeugdwedstrijden en duels van lagere teams kunt zien. Op een voetbalveld is het, zeker als de zon schijnt, heerlijk om een beetje rond te lopen, te kijken en je – best vaak – te verbazen. In Ridderkerk luisterde ik zaterdag vooral goed, terwijl ik tegen de reclameborden aanleunde. Want luisteren naar wat je dan allemaal op en naast de velden hoort, is heerlijk.