Volledig scherm
Antwan Tolhoek. © ANP

Hard werkende Tolhoek kan nu geen feest vieren op Mûr-de-Bretagne

MUR-DE-BRETAGNE - Waar Antwan Tolhoek als belofterenner op 29 april 2015 triomfeerde op de Mûr-de-Bretagne had hij het donderdag tijdens de zesde etappe van de Tour de France een stuk lastiger. De Yersekenaar eindigde als 163ste, bijna een kwartier achter ritwinnaar Daniel Martin.

Eerder op de donderdag blikte Tolhoek nog terug op die dag in 2015, waarop hij de bergtrui in de Ronde van Bretagne veiligstelde. Toen behoorde hij tot de besten in zijn categorie, maar de Zeeuw wist dat het nu moeilijker zou worden. ,,Het grappige is dat ik destijds in de waan verkeerde dat we met de Mûr-de-Bretagne een serieuze col op moesten fietsen. Hij telde toen mee als een beklimming van eerste categorie, terwijl dat ding in de Tour tot de derde categorie wordt gerekend'', aldus Tolhoek.

Het was echter niet zo zeer de klim die het hem donderdag moeilijk maakte. De zesde etappe van de Ronde van Frankrijk liep voor zijn ploeg LottoNL-Jumbo niet zoals verwacht en Tolhoek moest veel werk verzetten. Tot twee keer toe liep Primož Roglič, één van de belangrijkste troeven van de ploeg, een achterstand op. Tolhoek moest er beide keren flink aan trekken om zijn ploegmaat weer in goede positie te krijgen. Met succes, want Roglič eindigde uiteindelijk als tiende.

De andere Zeeuw die actief is in Frankrijk, de uit Wemeldinge afkomstige Marco Minnaard, kende in de zesde etappe vrij weinig problemen. Het lukte hem niet tot de finish met de besten mee te komen, maar het gat tussen hem en winnaar Martin was met 58 seconden niet al te groot. Het leverde Minnaard de 58ste plaats in het dagklassement op. In het algemeen klassement staat hij 63ste. Provinciegenoot Tolhoek is momenteel de nummer 105.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Zwarte Piet heeft geen toekomst

Zwarte Piet heeft geen toekomst

  • Eens (12%)
  • Oneens (88%)
6709 stemmen