Volledig scherm
Archieffoto © Thinkstock

Handbaltrainer John Jansen verwacht dat De Stenge uitpuilt voor derby Orion-Delta Sport

MIDDELBURG - Trainer John Jansen loopt al veertig jaar mee in het (Zeeuwse handbal), maar toch vindt de 64-jarige Middelburg de derby Orion-Delta Sport nog speciaal. ,,In mijn tijd waren er veel meer Zeeuwse ploegen en dus ook meer derby's", zegt de trainer van Delta Sport, de Zeeuwse middenmoter in de hoofdklasse. ,,Nu is er maar één derby.

Haat en nijd tussen de clubs en trainers ken ik niet meer. Ik kijk er vooral naar uit en zie dat het onder spelers en supporters echt leeft. Het wordt een hele happening, hopelijk is de sporthal in Heinkenszand groot genoeg."

De wedstrijd wordt zondag gespeeld in De Stenge en begint om 13.50 uur.

Krachtpatsers

Orion is nog ongeslagen en staat boven in de hoofdklasse. ,,Het is voor mij geen verrassing dat zij dit seizoen zo goed presteren", vertelt Jansen, die ook bij Orion voor de groep heeft gestaan. ,,Zij hebben een heel sterk en uitgebalanceerd team met een aantal oudere krachtpatsers. Bij Delta Sport daarentegen zitten er jongens tussen die nog nooit voor zo veel publiek hebben gespeeld. Die jonge honden moeten vooral genieten van de ambiance en hun koppie erbij proberen te houden. Wij moeten ervoor zorgen dat het op zijn minst een échte wedstrijd wordt."

  1. Beste Marc, gaat het weer een beetje?
    COLUMN

    Beste Marc, gaat het weer een beetje?

    Beste Marc, Gaat het weer een beetje? Ik kan me voorstellen dat je de afgelopen dagen niet best geslapen hebt, na je breed uitgemeten blunder in Lisse. Als je net als jij – ik schat – een jaar of 20 bent, dan zet je zoiets niet zomaar van je af, lijkt me. Doodzonde wat er is gebeurd, want tot dat moment viel op jou heel weinig aan te merken. Je straalde gezag en kundigheid uit, terwijl je omringd werd door mannen die vrijwel allemaal ouder waren dan jijzelf.