Volledig scherm
Ron van Dalen van Orion. © Johan van der Heijden

Handbal: EMM/Olympus speelt wedstrijd met twee gezichten

VLISSINGEN - De handbalsters van EMM/Olympus wisten dit weekend tegen Camelot een 8-13-achterstand om te buigen in een 21-17-zege. Bij de mannen liep Delta Sport op bezoek bij Hellas drie tegen een 37-23-nederlaag op. Orion won wel weer. De 24-19-zege tegen Hercules 3 is de vierde overwinning op rij voor de ploeg uit Heinkenszand.

Mannen. Hoofdklasse.

SV Orion – Hercules 3, 24-19: De thuisploeg, die voor de gelegenheid was uitgeweken naar het Omnium in Goes, boekte alweer de vierde zege op rij. Dat ging echter alles behalve soepel.

,,We kregen wel erg veel tijdstraffen om ons oren van de scheidsrechters”, brieste Orion-coach Jos Aertssen na afloop. ,,Gelukkig hebben we wel altijd aan de goede kant van de score gestaan.”

Een hoofdrol in de eerste helft was weggelegd voor Orion-keeper Remco Potter, die vier penalty’s wist te keren. Mede daardoor leidde de thuisploeg halverwege met 10-7. In de tweede helft kwamen de bezoekers nog terug tot twee punten verschil, alvorens Orion de wedstrijd definitief wist te beslissen.

Scores SV Orion: Ron van Dalen 8, Arno Riemens 6, Guy Peters 4, Michiel Schuijs 3, Joey Aertssen, Mischa Dorst en Jerry Aertssen 1.

Hellas 3 - Delta Sport, 37-23: De ploeg van trainer John Jansen kreeg in Den Haag een bittere pil te slikken. ,,Het was een afstraffing. We zijn vandaag vernederd en waren totaal niet opgewassen tegen het vernuft van deze geroutineerde ploeg.”

,,Ik denk dat ik ze morgen op de training maar entree laat betalen”, vervolgt de teleurgestelde Jansen cynisch. ,,We stonden er bij en keken er naar.” Delta Sport had volgens Jansen te veel kansen nodig om tot scoren te komen, terwijl zijn ploeg defensief voortdurend te kijk werd gezet door de slimme combinaties van Hellas.

Veel lichtpuntjes kon Jansen niet ontdekken bij zijn ploeg. ,,Het enige positieve is dat we geen blessures en schorsingen hebben opgelopen. Het was dan ook een vriendelijke wedstrijd. Misschien wel iets té vriendelijk van onze kant.”

Scores HV Delta Sport: Tim Vleeshouwer 9, Brendan Meulmeester 4, Kevin Meulmeester en Thijs van Splunder 3, Koen de Bruijn 2, Rowan Boers en Sebastiaan Hoftijzer 1.

Vrouwen. Eerste klasse.

EMM/Olympus – Camelot/Desk, 21-17: Na drie nederlagen op rij, tegen de huidige top-3, trok EMM/Olympus dit weekend in een wedstrijd met twee gezichten aan het langste eind.

,,We speelden een verschrikkelijk slechte eerste helft”, aldus coach Ron de Waal. ,,Beleving, inzet, agressie. Alles was beneden peil.” Dat resulteerde in een 13-8-achterstand bij rust.

Na wat harde woorden in de kleedkamer, kwam de thuisploeg als herboren terug op het veld. ,,De keepster pakte meteen een paar goede ballen en de werklust en felheid in de ploeg was helemaal terug”, concludeerde De Waal tevreden. ,,Heel mooi dat die meiden dat zo oppakten en de wedstrijd hebben kunnen kantelen.”

Scores EMM/Olympus: Demi van Strydonck 7, Marieke Riemens 6, Lisanne Heijens 4, Susanna Coppoolse 2, Misha Verkade en Shirley Jacobs 1.