Volledig scherm
Paul Hameeteman. © Merel Hameeteman

Hameeteman kroont zich tot 'Beste Zeiler'

ZIERIKZEE - De dertienjarige Paul Hameeteman heeft de titel 'Beste Zeiler 2016' veroverd. De Zierikzeese zeiler deed dat in de Optimistklasse op overtuigende wijze.

Hij won dit seizoen vijftien van de 32 gevaren wedstrijden en door zijn overwinning tijdens het Delta Lloyd AB-selectieweekend afgelopen weekeinde in Roelofarendsveen eindigde het lid van WSV Wolphaartsdijk als eerste op de Nederlandse ranglijst over het zeilseizoen 2015/16.

Met de titel 'Beste Zeiler 2016' op zak plaatste Hameeteman zich als eerste voor de Nederlandse kernploeg - bestaande uit de zestien beste zeilers van het land - voor het komende seizoen.

De student van het Ostrea Lyceum in Goes mag zich daardoor weer opmaken voor de selectieweekenden voor het EK en WK van het komende voorjaar, in de klasse (voor zeilers tot vijftien jaar) die zowel nationaal als internationaal gezien wordt als een kweekvijver voor diverse Olympische klassen.

Juli dit jaar nam Hameeteman als jeugdlid al deel aan het Europees kampioenschap in het Italiaanse Crotone. In Zuid-Italië eindigde hij in een deelnemersveld van 290 zeilers op de 38e plaats.