Volledig scherm
Groene Ster Vlissingen is in de eredivisie alsnog zesde geworden. © lex de meester

Groene Ster Vlissingen zakt alsnog een plaatsje

AMSTERDAM - De zaalvoetballers van Groene Ster Vlissingen zijn alsnog zesde geworden in de eredivisie. Door de uitsluiting van koploper ’t Knooppunt eindigde de Zeeuwse club aanvankelijk een plaats hoger.

Vrijdag werd de uitsluiting van ’t Knooppunt echter opgeschorst. De club werd na supportersrellen rond de bekerfinale tegen FC Marlène aanvankelijk uit de competitie gezet. Tijdens de wedstrijd op 14 april betraden toeschouwers het speelveld en bedreigden spelers en supporters van de tegenpartij.

’t Knooppunt mag nu alsnog deelnemen aan de playoffs voor het kampioenschap. Landskampioen ASV Lebo valt nu alsnog buiten de boot. Voor Groene Ster Vlissingen is de uiteindelijke zesde plaats nog altijd de hoogste klassering in de eredivisie.

  1. Zeeuwse waterambassadeurs op missie in Zuid-Afrika

    Zeeuwse wa­teram­bas­sa­deurs op missie in Zuid-Afrika

    KAAPSTAD - Dutch Wavemakers noemen ze zich. Het zijn Nederlanders, onder wie tamelijk veel Zeeuwen, die zich internationaal hardmaken voor een beter watermanagement. De afgelopen weken was er een delegatie in Kaapstad, dat door de Volvo Ocean Race aangedaan werd. ,,We hebben geprobeerd om de lokale jeugd bewust te maken van het belang van water”, vertelde de Vlissingse Tilly Stroo vanuit de Zuid-Afrikaanse stad. ,,We wilden dat niet door hun strot duwen, maar hebben het op een vriendelijke, laagdrempelige manier aangeboden.”