Volledig scherm
Groene Ster Vlissingen speelde zich vrijdagavond veilig in de eredivisie. © Barry van der Hooft

Groene Ster Vlissingen blijft in de eredivisie na inhaalrace

VLISSINGEN - De zaalvoetballers van Groene Ster Vlissingen knokten zich vrijdagavond naar een punt en lijfsbehoud in de eredivisie. In Vlissingen werd met 4-4 gelijkgespeeld tegen GZV/Watergras en dat volstond voor verlenging van het verblijf op het hoogste niveau.

De Zeeuwse ploeg toonde keer op keer veerkracht. De rust leek bereikt met een 2-0-achterstand, maar in de zoemer zorgde Salim Sandee voor de aansluitingstreffer. Na rust werd het 1-3, maar een fraaie aanval werd bekroond door Salim ben Sellam (2-3). Na de 2-4 van Watergras zorgden Mourad Azzanagui en Nicky van Merriënboer voor 4-4. Daarmee was lijfsbehoud een feit.

Volgende week zaterdag speelt Groene Ster de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. FC Eindhoven is dan om 19.30 uur de tegenstander.

  1. Zeeuwse waterambassadeurs op missie in Zuid-Afrika

    Zeeuwse wa­teram­bas­sa­deurs op missie in Zuid-Afrika

    KAAPSTAD - Dutch Wavemakers noemen ze zich. Het zijn Nederlanders, onder wie tamelijk veel Zeeuwen, die zich internationaal hardmaken voor een beter watermanagement. De afgelopen weken was er een delegatie in Kaapstad, dat door de Volvo Ocean Race aangedaan werd. ,,We hebben geprobeerd om de lokale jeugd bewust te maken van het belang van water”, vertelde de Vlissingse Tilly Stroo vanuit de Zuid-Afrikaanse stad. ,,We wilden dat niet door hun strot duwen, maar hebben het op een vriendelijke, laagdrempelige manier aangeboden.”