Volledig scherm
Hicham Benhammou. © Ruben Oreel

Groene Ster-trainer Benhammou houdt ontevreden Ben Sellam buiten selectie

VLISSINGEN - Keeper Karim Ben Sellam maakt door een straf geen deel uit van de wedstrijdselectie van zaalvoetbalvereniging Groene Ster voor het competitieduel met FC Marlène van vrijdagavond.

Ben Sellam uitte vorige week vrijdag na de wedstrijd tegen Lebo (8-3-zege) zijn ongenoegen over zijn reserverol in woord en gebaar, en wordt daar nu voor gestraft.

Spijt en excuses

Trainer Hicham Benhammou, die het mikpunt van de hoon van Ben Sellam was, kwam in samenspraak met zijn staf en het bestuur van de Vlissingse vereniging tot een sanctie. "Maar wat die straf precies is, houd ik liever intern'', vertelt de hoofdcoach. "Karim heeft spijt betuigd en zijn excuses aangeboden aan mij en mijn staf, het bestuur en natuurlijk ook aan de spelers. Die hebben we aanvaard. Iedereen wil spelen.''

Professionele houding

"Het niet eens zijn met mijn beslissing mag, maar we moeten wel altijd een professionele houding houden'', vervolgt Benhammou. "Daarom lossen we het professioneel op en is hij er tegen Marlène niet bij.''

Dat betekent dat Mike van den Nieuwenhuijzen opnieuw het doel zal verdedigen. Tegen regerend landskampioen Lebo ging hem dat goed af. Hij moest drie treffers slikken, maar pikte - toen de Amsterdamse ploeg met een extra veldspeler ging spelen - zelfs nog een goaltje mee en had zo dus ook scorend een aandeel in de 8-3-overwinning.

Vrijdagavond wacht FC Marlène. Die ploeg bleek vorige maand in het toernooi om de KNVB-beker met 6-0 te sterk. Benhammou: "Maar ik wil het nu nog zien!''

Lees in de papieren editie van de PZC van vrijdag, digitaal of via Blendle meer over het duel van Groene Ster met FC Marlène.

  1. Beste Marc, gaat het weer een beetje?
    COLUMN

    Beste Marc, gaat het weer een beetje?

    Beste Marc, Gaat het weer een beetje? Ik kan me voorstellen dat je de afgelopen dagen niet best geslapen hebt, na je breed uitgemeten blunder in Lisse. Als je net als jij – ik schat – een jaar of 20 bent, dan zet je zoiets niet zomaar van je af, lijkt me. Doodzonde wat er is gebeurd, want tot dat moment viel op jou heel weinig aan te merken. Je straalde gezag en kundigheid uit, terwijl je omringd werd door mannen die vrijwel allemaal ouder waren dan jijzelf.