Volledig scherm
Wedstrijdbeeld van het duel Groene Ster - 't Knooppunt (4-5). © lex de meester

Groene Ster stijgt een plaatsje door straf voor 't Knooppunt

ZEIST - 't Knooppunt is door de tuchtcommissie van de KNVB na misdragingen van toeschouwers uit de competitie gehaald. De eredivisionist wordt aangemerkt als de eerste degradant en alle resultaten tegen de huidige ranglijstaanvoerder komen te vervallen. Dat betekent dat de Vlissingse zaalvoetballers van Groene Ster een plek stijgen.

Groene Ster speelde dit seizoen al twee keer tegen 't Knooppunt en verloor thuis met 4-5 en ging uit met 7-2 onderuit. De Vlissingers behouden de 24 punten die ze al hadden, maar hebben die nu niet over 21 maar over 19 speelronden behaald. Groene Ster komt daarmee van de zesde op de vijfde positie. 

Met nog één duel te gaan, weet Groene Ster al dat een top zes-klassering een feit is. Nog nooit eerder eindigde de jubilaris zo hoog. Hovocubo neemt door de uitsluiting van 't Knooppunt de koppositie over. De nummers één tot en met vier spelen play-offs om de titel.

  1. Zeeuwse waterambassadeurs op missie in Zuid-Afrika

    Zeeuwse wa­teram­bas­sa­deurs op missie in Zuid-Afrika

    KAAPSTAD - Dutch Wavemakers noemen ze zich. Het zijn Nederlanders, onder wie tamelijk veel Zeeuwen, die zich internationaal hardmaken voor een beter watermanagement. De afgelopen weken was er een delegatie in Kaapstad, dat door de Volvo Ocean Race aangedaan werd. ,,We hebben geprobeerd om de lokale jeugd bewust te maken van het belang van water”, vertelde de Vlissingse Tilly Stroo vanuit de Zuid-Afrikaanse stad. ,,We wilden dat niet door hun strot duwen, maar hebben het op een vriendelijke, laagdrempelige manier aangeboden.”