Volledig scherm
Groene Ster-coach Hicham Benhammou © Paul ten Hacken

Groene Ster probeert de vijfde plaats in de eredivisie vast te houden

VLISSINGEN - De zaalvoetballers van Groene Ster gaan vrijdagavond op bezoek bij ASV Lebo. De Vlissingers bezetten in de eredivisie de vijfde plaats en willen die plek graag vasthouden.

,,Daarnaast is het belangrijk dat een aantal jonge spelers weer speelminuten krijgt. Net als vorige week tegen ZVV Eindhoven’’, zegt coach Hicham Benhammou. 

Dat thuisduel eindigde in 1-1. Omdat GZV Watergras verloor steeg Groene Ster een plaats op de ranglijst. ASV Lebo kwam echter wel dichterbij, door een klinkende overwinning op koploper 't Knooppunt. 

ASV Lebo won de beladen Amsterdamse derby met 5-2. De regerend landskampioen begon slecht aan dit seizoen, leed de ene na de andere nederlaag, maar is de laatste tijd flink geklommen op de ranglijst.

Het thuisduel met ASV Lebo won Groe­ne Ster in november met 8-3. Groene Ster heeft vrijdagavond in Amsterdam niets te verliezen, weet Benhammou. ,,Wij gaan proberen die vijfde plaats vast te houden'', zegt de coach. 

,,We moeten daarbij voortborduren op de afgelopen wedstrijden. En hoe dichter we bij het einde van het seizoen komen, hoe meer speelminuten we gaan geven aan jonge spelers.'' 

Abdoe Abdenbi ontbreekt ook tegen ASV Lebo. De aanvaller heeft nog altijd last van een knieblessure.

  1. Zeeuwse waterambassadeurs op missie in Zuid-Afrika

    Zeeuwse wa­teram­bas­sa­deurs op missie in Zuid-Afrika

    KAAPSTAD - Dutch Wavemakers noemen ze zich. Het zijn Nederlanders, onder wie tamelijk veel Zeeuwen, die zich internationaal hardmaken voor een beter watermanagement. De afgelopen weken was er een delegatie in Kaapstad, dat door de Volvo Ocean Race aangedaan werd. ,,We hebben geprobeerd om de lokale jeugd bewust te maken van het belang van water”, vertelde de Vlissingse Tilly Stroo vanuit de Zuid-Afrikaanse stad. ,,We wilden dat niet door hun strot duwen, maar hebben het op een vriendelijke, laagdrempelige manier aangeboden.”