Volledig scherm
Hicham Benhammou © Paul ten Hacken

Groene Ster kan van afscheid geen feestje maken

VLISSINGEN - De zaalvoetballers van Groene Ster Vlissingen konden hun trainer Hicham Benhammou geen passend afscheid geven. De Zeeuwse eredivisionist verloor vrijdagavond in de ‘eigen’ Baskensburg met 2-4 van FC Marlène.

Het was de laatste wedstrijd onder leiding van Benhammou, die zaterdag samen met zijn oud-pupil Khalid El Hattach (nu Real Noorderwijk) naar Indonesië vertrekt voor twee maanden (prof)zaalvoetbal.

Groene Ster keek tegen FC Marlène al snel tegen een achterstand aan en kon die niet ombuigen. Bij 0-3 scoorde Salim Sandee nog tegen, maar kort na rust werd het al 1-4. In de slotfase zette Groene Ster druk door doelman Karim Ben Sellam voorin mee te laten voetballen. Hij maakte twee minuten voor tijd attent bij de tweede paal de 2-4, maar meer kleur kreeg het afscheid van Benhammou niet.

  1. Zeeuwse waterambassadeurs op missie in Zuid-Afrika

    Zeeuwse wa­teram­bas­sa­deurs op missie in Zuid-Afrika

    KAAPSTAD - Dutch Wavemakers noemen ze zich. Het zijn Nederlanders, onder wie tamelijk veel Zeeuwen, die zich internationaal hardmaken voor een beter watermanagement. De afgelopen weken was er een delegatie in Kaapstad, dat door de Volvo Ocean Race aangedaan werd. ,,We hebben geprobeerd om de lokale jeugd bewust te maken van het belang van water”, vertelde de Vlissingse Tilly Stroo vanuit de Zuid-Afrikaanse stad. ,,We wilden dat niet door hun strot duwen, maar hebben het op een vriendelijke, laagdrempelige manier aangeboden.”