Volledig scherm
Groene Ster Vlissingen trok vrijdagavond in een tumultueuze wedstrijd opnieuw aan het langste eind. © Barry van der Hooft

Groene Ster houdt hoofd koel in rode, kokende, knotsgekke wedstrijd

VLISSINGEN  - De zaalvoetballers van Groene Ster Vlissingen won vrijdagavond in de eredivisie in een bewogen wedstrijd met 7-6 van WSV/FSG Academy uit Apeldoorn. Een minuut voor tijd keek de ploeg nog tegen een 6-5-achterstand aan.

Wisselende kansen en tussenstanden, vier rode kaarten, een afkoelingsperiode en veel doelpunten. Het publiek kwam ogen tekort in de eerste thuiswedstrijd van Groene Ster dit seizoen.

De Zeeuwse thuisploeg ging solide van start. Een fraai uitgespeelde goal van Achraf Laabich en een benutte 10 meter trap (niet de laatste) van Said Bouzambou zorgden voor een 2-0-voorsprong. Nog voor rust zorgde Cihan Özcan namens WSV voor de aansluiting vanaf 10 meter, waarna hij er ook nog één miste.

Na de pauze kwam WSV onder aanvoering van oud-international Omar Nejjari helemaal terug. Het kwam zelfs voor op 2-3 en 3-4, maar Said Bouzambou maakte beide keren gelijk.

In de tumultueuze slotfase gebeurde heel veel. Mourad Azzanagui maakte 5-4 voor Groene Ster, maar moest er direct geblesseerd af. Twintig tellen later was het alweer gelijk toen WSV-aanvoerder Samir Makhouki een volgende 10 metertrap verzilverde: 5-5.

Groene Ster-coach Samir Yaqoobi maakte in woord en gebaar zijn ongenoegen over die beslissing kenbaar en werd met rood weggestuurd. Na een volgende overtreding kreeg Salim ben Sellam zijn tweede gele kaart en moest ook vertrekken. De daaruitvolgende 10 metertrap werd door Makhouki op de paal geschoten.

De aanhoudende reacties op de arbitrale beslissingen noopten de scheidsrechters 2.45 minuten voor het einde tot het inlassen van een afkoelingsperiode. Na een kleine tien minuten sprak Groene Ster-aanvoerder Hoessein Bouzambou kalmerende woorden richting publiek om de slotfase uit te kunnen spelen.

Met een man minder moest Groene Ster alle zeilen bijzetten om de 5-5 vast te houden. Dat lukte niet, want 76 seconden voor het einde scoorde opnieuw Nejjari: 5-6. De eerste nederlaag van Groene Ster leek in de maak. Of…

Maar het slot werd nóg gekker. Doelman Karim ben Sellam ging meevoetballen en maakte met een balletje achter zijn standbeen de gelijkmaker (6-6). En elf tellen voor het einde werd Hoessein Bouzambou onderuit gelopen en kreeg daarvoor een strafschop.

Een speler en de trainer van WSV werden met rood uit de zaal gestuurd. Said Bouzambou hield zijn zenuwen echter in bedwang en besliste de wedstrijd met zijn vierde treffer van de avond. De Baskensburg barstte uit zijn voegen met de tweede seizoenszege van Groene Ster. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Winterkamperen is niets voor mij

Winterkamperen is niets voor mij

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
137 stemmen