Volledig scherm
Azdine Boufrahi (rechts), trainer van Groene Ster 2, baalt van de pijnlijke nederlaag tegen Botafogo. © Paul ten Hacken

Groene Ster 2 ziet titeldroom uiteenspatten

ROOSENDAAL - Groene Ster 2 had de beste papieren, maar wordt geen kampioen meer in de topklasse C. De Vlissingse zaalvoetballers gingen vorige week in eigen huis onderuit en zagen CFM/Transito de koppositie overnemen. Die ploeg pakte woensdag de titel.

Uit bleek Transito met 0-7 te sterk voor Team Bristol, voorlaatste op de ranglijst. Groene Ster 2 komt daardoor op een niet meer te overbruggen achterstand van vier punten. Het tweede team komt zelf nog wel in actie. Vrijdag wacht nog een uitduel met DZS/Soccer For Life.

De ploeg is al verzekerd van een plek in de nacompetitie, omdat zij het play-offticket van Transito - winnaar van de eerste periodetitel voor Groene Ster 2 - over zullen nemen. Promotie naar de eerste divisie behoort voor de Vlissingers dus nog altijd tot de mogelijkheden.

  1. Zeeuwse waterambassadeurs op missie in Zuid-Afrika

    Zeeuwse wa­teram­bas­sa­deurs op missie in Zuid-Afrika

    KAAPSTAD - Dutch Wavemakers noemen ze zich. Het zijn Nederlanders, onder wie tamelijk veel Zeeuwen, die zich internationaal hardmaken voor een beter watermanagement. De afgelopen weken was er een delegatie in Kaapstad, dat door de Volvo Ocean Race aangedaan werd. ,,We hebben geprobeerd om de lokale jeugd bewust te maken van het belang van water”, vertelde de Vlissingse Tilly Stroo vanuit de Zuid-Afrikaanse stad. ,,We wilden dat niet door hun strot duwen, maar hebben het op een vriendelijke, laagdrempelige manier aangeboden.”