Volledig scherm
Groene Ster Vlissingen 2 is het hoogst spelende reserveteam van Nederland. © Mitchell Minnaard

Groene Ster 2 is eenling tussen hoofdmachten

VLISSINGEN - De zaalvoetballers van Groene Ster Vlissingen 2 kunnen komend seizoen revanche nemen op de club die hun seizoen verlengde. CFM/Transito speelt immers in dezelfde eerste divisie als de Vlissingse reserves.

CFM/Transito ontfutselde Groene Ster 2 op de valreep het kampioenschap in de topklasse, waardoor de Zeeuwen de nacompetitie in moesten. Die werd vervolgens in een herkansingsfinale alsnog bekroond met promotie.

Groene Ster 2 is ingedeeld in de eerste divisie B, hoger kan een reserveteam niet spelen. Alleen de eredivisie zit nog boven deze klasse; daarin speelt vanzelfsprekend het eerste team van Groene Ster. Het tweede treft nu ploegen waartegen dat eerste team al in de eredivisie speelde, zoals ZVV Eindhoven, Fermonia Boys en FCK/De Hommel.

De indeling van Groene Ster Vlissingen 1 in de eredivisie was al langer bekend, maar is nu officieel.

Eredivisie: Amicitia, FC Eindhoven, FC Marlène, GZV Watergras, Groene Ster Vlissingen, HV/Veerhuys, Hovocubo, ASV Lebo, ’t Knooppunt, TPP Rotterdam, ZVV Volendam, WSV.

Eerste divisie B: Be’79, Brasil’77, CFM/Transito, FCK/De Hommel, Groene Ster Vlissingen 2, Jogadores CF, LZV/Kuypers Hair & Wel, Madereros CF, PFC/Pro Sport Centrum, TZR Fermonia Boys, ZVG/Cagemax, ZVV Eindhoven.

  1. Zeeuwse waterambassadeurs op missie in Zuid-Afrika

    Zeeuwse wa­teram­bas­sa­deurs op missie in Zuid-Afrika

    KAAPSTAD - Dutch Wavemakers noemen ze zich. Het zijn Nederlanders, onder wie tamelijk veel Zeeuwen, die zich internationaal hardmaken voor een beter watermanagement. De afgelopen weken was er een delegatie in Kaapstad, dat door de Volvo Ocean Race aangedaan werd. ,,We hebben geprobeerd om de lokale jeugd bewust te maken van het belang van water”, vertelde de Vlissingse Tilly Stroo vanuit de Zuid-Afrikaanse stad. ,,We wilden dat niet door hun strot duwen, maar hebben het op een vriendelijke, laagdrempelige manier aangeboden.”