Volledig scherm
De gemoedstoestand van trainer Azdine Boufrahi (rechts) van Groene Ster 2 was vrijdagavond 180 procent gedraaid in vergelijking met de vorige topduels. © Paul ten Hacken

Groene Ster 2 houdt zich aan plan en promoveert alsnog

BERKEL-ENSCHOT - De reserves van zaalvoetbalclub Groene Ster Vlissingen zijn vrijdagavond gepromoveerd naar de eerste divisie. In Berkel-Enschot won het tweede team de herkansingsfinale in de nacompetitie met 6-3 van Kawin.

Vanaf de kant werd de ploeg in woord en gebaar gesteund door een groot deel van het eerste team, dat in de eredivisie uitkomt. Groene Ster Vlissingen 2 speelt komend seizoen slechts één niveautje lager en is het hoogst spelende reserveteam van Nederland.

De derde kans op promotie greep Groene Ster 2 vrijdagavond met beide handen aan. In de reguliere competitie struikelde het team in het zicht van de haven achter CFM/Transito. In de finale van de nacompetitie ging het een week eerder mis tegen Madereros CF. Maar drie keer was scheepsrecht.

,,Het verschil met vorige week was dat we nu een plan hadden’’, vertelde coach Azdine Boufrahi. ,,We wilden Kawin uitlokken om ruimtes voor onszelf te maken. Als we dan een mannetje passeerden, stond er niet meteen een tweede verdediger achter. Dat werkte perfect. Bijna alle doelpunten kwamen voort vanuit het plan.’’

Man of the match was Hicham Azzanagui, die vier keer scoorde en de assists leverde bij de goals van Romeo Goelaman en Mohammed El Hajaji. ,,Hicham was echt de smaakmaker en dat maakt me trots, vooral omdat hij één van de pupillen uit onze jeugd is.’’ Halverwege leidde Groene Ster 2 al met 3-1. Na de pauze werd die marge uitgebouwd naar 5-1 en Groene Ster kwam nimmer meer in gevaar.

Na het feestje in de zaal toog Groene Ster naar Tilburg, waar het feest in een restaurant werd voortgezet. Boufrahi: ,,Ik had al gereserveerd, want ik was ervan overtuigd dat we zouden winnen.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Annetta werd aangevallen door 4 ‘pitbulls’ in Zoutelande en rende de zee in: ‘Absurd dat ze los liepen’

    Annetta werd aangeval­len door 4 ‘pitbulls’ in Zoutelande en rende de zee in: ‘Absurd dat ze los liepen’

    VLISSINGEN - Annetta Poppe heeft woensdagmiddag aangifte gedaan van een bijtincident met vier pitbullachtige honden op het strand van Zoutelande. De inwoonster van de gemeente Veere raakte maandagmiddag gewond, net als haar hond Mischa, na een aanval van vier levensgevaarlijke honden. In de aangifte, die in handen is van de PZC, staat te lezen dat Mischa met de andere honden wilde spelen door op het strand te gaan liggen.

poll

Winterkamperen is niets voor mij

Winterkamperen is niets voor mij

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
465 stemmen