Volledig scherm
Groene Ster bejubelt een treffer in het duel met Hovocubo. foto Lex de Meester ldm26/02/2016 Vlissingen zaalvoetbal Groene Ster Hovocubo © lex de meester

Groene Ster 1 treft tegenstander van Groene Ster 2

ZEIST - De zaalvoetballers van Groene Ster Vlissingen spelen in de eerste ronde van de KNVB-beker thuis tegen Jogadores CF/Cagemax uit Gorinchem. Deze wedstrijd wordt begin september gespeeld. Jogadores CF komt uit in de eerste divisie B.

In diezelfde divisie komen de reserves van Groene Ster Vlissingen uit en die spelen in de eerste ronde een uitwedstrijd tegen CFE/Transito. Dat is een pikante loting, want Groene Ster 2 verspeelde afgelopen seizoen in de slotfase het kampioenschap in de topklasse tegen deze tegenstander. Via de nacompetitie promoveerde Groene Ster 2 alsnog naar de eerste divisie.

Als de Zeeuwse reserves de eerste ronde overleven dan spelen ze in een tussenronde tegen de winnaar van het duel tussen Fermonia Boys en FC Eindhoven. Het eerste team van Groene Ster is bij winst op Jogadores CF direct verzekerd van een plaats in de tweede ronde.

  1. Zeeuwse waterambassadeurs op missie in Zuid-Afrika

    Zeeuwse wa­teram­bas­sa­deurs op missie in Zuid-Afrika

    KAAPSTAD - Dutch Wavemakers noemen ze zich. Het zijn Nederlanders, onder wie tamelijk veel Zeeuwen, die zich internationaal hardmaken voor een beter watermanagement. De afgelopen weken was er een delegatie in Kaapstad, dat door de Volvo Ocean Race aangedaan werd. ,,We hebben geprobeerd om de lokale jeugd bewust te maken van het belang van water”, vertelde de Vlissingse Tilly Stroo vanuit de Zuid-Afrikaanse stad. ,,We wilden dat niet door hun strot duwen, maar hebben het op een vriendelijke, laagdrempelige manier aangeboden.”