Volledig scherm
© Lex de Meester

Goud Jeanine Nieuwenhuis op EK dressuur voor Young Riders

OLIVA Dressuuramazone Jeanine Nieuwenhuis uit Serooskerke heeft zaterdag goud gewonnen bij de individuele wedstrijd op het EK voor Young Riders.

De Walcherse amazone reed in het Spaanse Oliva met haar toppaard TC Athene een percentage van 78,974 bij elkaar. Daaraan kwam niemand. De plaatsen twee tot en met vijf werden bezet door Duitse amazones. De tweede Zeeuwse rijdster, Jasmien de Koeijer uit Sint-Jansteen, werd met Esperanza elfde met 70,789 procent.

Donderdag veroverden Nieuwenhuis en De Koeijer met het Nederlands team zilver in de landenwedstrijd, achter Duitsland. Zondag wordt het EK afgesloten met de kür op muziek.

  1. Beste Marc, gaat het weer een beetje?
    COLUMN

    Beste Marc, gaat het weer een beetje?

    Beste Marc, Gaat het weer een beetje? Ik kan me voorstellen dat je de afgelopen dagen niet best geslapen hebt, na je breed uitgemeten blunder in Lisse. Als je net als jij – ik schat – een jaar of 20 bent, dan zet je zoiets niet zomaar van je af, lijkt me. Doodzonde wat er is gebeurd, want tot dat moment viel op jou heel weinig aan te merken. Je straalde gezag en kundigheid uit, terwijl je omringd werd door mannen die vrijwel allemaal ouder waren dan jijzelf.