Volledig scherm
© Lex de Meester

Goud Jeanine Nieuwenhuis op EK dressuur voor Young Riders

OLIVA Dressuuramazone Jeanine Nieuwenhuis uit Serooskerke heeft zaterdag goud gewonnen bij de individuele wedstrijd op het EK voor Young Riders.

De Walcherse amazone reed in het Spaanse Oliva met haar toppaard TC Athene een percentage van 78,974 bij elkaar. Daaraan kwam niemand. De plaatsen twee tot en met vijf werden bezet door Duitse amazones. De tweede Zeeuwse rijdster, Jasmien de Koeijer uit Sint-Jansteen, werd met Esperanza elfde met 70,789 procent.

Donderdag veroverden Nieuwenhuis en De Koeijer met het Nederlands team zilver in de landenwedstrijd, achter Duitsland. Zondag wordt het EK afgesloten met de kür op muziek.

  1. Schaatser Niels Mesu eist een nóg betere winter van zichzelf

    Schaatser Niels Mesu eist een nóg betere winter van zichzelf

    HEERENVEEN – Het contrast tussen de zomerse voorbereidingen van de Middelburgse marathonschaatsers Niels en Erwin Mesu kan bijna niet groter. Niels (25) kon hard trainen en voelde zich almaar beter worden. ,,Ik ben misschien wel sterker dan ooit.” Zijn drie jaar oudere broer kende een gemankeerde aanloop naar het seizoen, dat zaterdag begint. Door een elleboogbreuk was hij vier maanden aan het sukkelen. ,,Ik kon pas 1 september aan mijn opbouw beginnen.”