Volledig scherm
© Lex de Meester

Goud Jeanine Nieuwenhuis op EK dressuur voor Young Riders

OLIVA Dressuuramazone Jeanine Nieuwenhuis uit Serooskerke heeft zaterdag goud gewonnen bij de individuele wedstrijd op het EK voor Young Riders.

De Walcherse amazone reed in het Spaanse Oliva met haar toppaard TC Athene een percentage van 78,974 bij elkaar. Daaraan kwam niemand. De plaatsen twee tot en met vijf werden bezet door Duitse amazones. De tweede Zeeuwse rijdster, Jasmien de Koeijer uit Sint-Jansteen, werd met Esperanza elfde met 70,789 procent.

Donderdag veroverden Nieuwenhuis en De Koeijer met het Nederlands team zilver in de landenwedstrijd, achter Duitsland. Zondag wordt het EK afgesloten met de kür op muziek.

  1. Zesde plaats op WK voor Tieleman en partner Van Tilborg

    Zesde plaats op WK voor Tieleman en partner Van Tilborg

    SOFIA - Nard Tieleman kan terugkijken op een geslaagd Jeugd WK trampolinespringen in de categorie 13/14 jaar. De inwoner van Oostburg, die uitkomt voor Forza Gymnastica uit Goes, haalde in Sofia met zijn synchroonpartner Ralph van Tilborg (KDO Apeldoorn) de finale. Daarin eindigden ze in de Bulgaarse hoofdstad op de zesde plaats.  Met meer dan 900 deelnemers uit 44 verschillende landen is het WK het meest prestigieuze trampolinetoernooi van de wereld voor jeugd en junioren.