Volledig scherm
Foto Guido Benschop/ANP

Goese biljartteams zijn hun thuishonk kwijt

GOES - Diverse Goese biljartteams zijn zonder een thuishonk komen te zitten. In mei van dit jaar werden matchtafels voor de competitie driebanden in Wijkgebouw De Spinne geplaatst en vanaf augustus hadden Treva 1 in de eerste en Treva 2 en Zandee Kloetinge in de vierde divisie er hun plek om wedstrijden te spelen.

Deze week werd duidelijk dat zij op straat staan, omdat de uitbater van de Spinne niet aan zijn financiële verplichtingen aan de Gemeente Goes heeft voldaan en deze via een gerechtelijke procedure het huurcontract met hem heeft ontbonden. Alle met hem gemaakte afspraken zijn niet rechtsgeldig, dus ook het gebruik van de lokalen door de diverse biljartteams. De teamleiders zijn nu druk op zoek naar vervangende ruimte. Ze zetten hun thuiswedstrijden voorlopig om in uitduels.

  1. Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    VLISSINGEN - Nancy van de Ven is een fenomeen in haar sport. Al vijf seizoenen maakt de Vlissingse deel uit van de wereldtop; in 2013 debuteerde ze als vijftienjarige al met een vijfde plaats in het WK, een jaar later gaf ze daar een prima vervolg aan met eenzelfde notering, in 2015 en 2016 werd ze respectievelijk derde en tweede, en nu eindigde ze zondag als vierde. Dat lijkt een terugval, maar het scheelde niets of ze was wereldkampioen geworden.