Volledig scherm
Bij monde van Hugo Barends liet Goes vrijdagavond weten de derby tegen Vlissingen best op zaterdag te willen spelen. © Johan Van Der Heijden

Goes: We kregen geen kans om te reageren

GOES - Als het aan de beleidsbepalers van Goes ligt, wordt de derby in de zondag-hoofdklasse tussen Vlissingen en Goes op zaterdagavond gespeeld. Dat stelt technische man Hugo Barends, die namens het bestuur spreekt. ,,Wij hebben nooit geld geëist. We dienden een verzoek in.

Vanwege hevige regenval werd de derby tussen Vlissingen en Goes, dat gepland stond op 16 september, afgelast. De teams zouden op zaterdagavond spelen, om meer bezoekers te trekken. De KNVB plande het inhaalduel in op zondag 14 november. Vlissingen verzocht Goes om ook deze wedstrijd naar zaterdagavond te verplaatsen.

Via twitter maakte de Walcherse zondag-hoofdklasser bekend dat Goes het verzoek afwees. ‘Goes verlangt duizend euro’, luidde het bericht. Volgens Barends zit het ander. ,,Wij hebben het verzoek van Vlissingen ontvangen. Vervolgens hebben wij om een financiële tegemoetkoming gevraagd.”

Een logische redenering, meent de oud-trainer van de Goesenaren. ,,Omdat er meer publiek komt, wordt er meer omzet gedraaid in de kantine en ligt het inkomen van de recette hoger. Wij verzochten om mee te profiteren. We stelden geen eisen.”

Volgens het lid van de technische commissie van Goes gooide Vlissingen vervolgens de deur dicht. ,,Het werd direct opgeblazen op social media. We kregen niet de kans om te reageren op de afwijzing. Na overleg met de trainer en het bestuur spelen we wat ons betreft op zaterdag, ook zonder financiële tegemoetkoming.” 

Vlissingen-bestuurslid Peter Snaaijer, met wie Barends de gesprekken voerde, ontkent diens lezing pertinent. ,,Hij belde mij woensdag met de woorden '1000 euro of anders niet'. Dat heb ik vervolgens met de andere bestuursleden besproken en dat willen we niet. Ik heb het idee dat hij nu zijn straatje wil schoonvegen.''

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement