Volledig scherm
Arco Goedkoop staat voor een mooie mijlpaal bij TOP. © Martin Hulsman

Goedkoop met mooie statistieken naar de honderd

ARNEMUIDEN - Arco Goedkoop zit zaterdag voor de honderdste keer op de bank bij TOP Arnemuiden. Hij coachte op 30 augustus 2014 zijn eerste wedstrijd van. In Alphen aan den Rijn, bij Tempo, werd met 17-16 verloren. In de drieënhalf jaar daarna leed hij met de Arnemuidenaars nog 33 nederlagen. Maar door 60 overwinningen en 5 remises die daartegenover staan, heeft de Oostkapellenaar een duidelijk positieve balans.

Die golf van zeges leidde in de eerste twee jaargangen tot veel succes: Goedkoop vierde met TOP liefst vier kampioenschappen, twee in de overgangsklasse en twee in de hoofdklasse. Op het veld haalden de rood-witten het hoogste niveau en in de zaal lukte dat nét niet.

Dat TOP zich het beste manifesteert in het eigen dorp, komt ook in de cijfers van Goedkoop naar voren. Van de 49 thuiswedstrijden werden er 33 (67 procent) gewonnen, van de 48 uitduels 26 (54 procent). Bij de 2 ontmoetingen op neutraal terrein (een beslissingswedstrijd in de overgangsklasse en de hoofdklassefinale) was er evenwicht: 1 overwinning en 1 nederlaag.

In de 99 duels onder Goedkoop scoorde Jeanine Marijs veruit het meest. De aanvoerster staat op een imposant aantal van 414 treffers. Anita de Ridder, die lang geblesseerd was en inmiddels al een half jaar weg is uit Arnemuiden, kwam desondanks tot 283 doelpunten. Jurgen Janse (269), Peter van Belzen (229) en Petra van Belzen (198) maken de top 5 vol.

In de PZC van zaterdag 13 januari, de digitale krant en op Blendle blikt Arco Goedkoop terug op zijn eerste 99 duels bij TOP Arnemuiden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Naast school past geen bijbaantje

Naast school past geen bijbaantje

  • Eens (18%)
  • Oneens (82%)
712 stemmen