Volledig scherm
Archieffoto © KNKV

Gewijzigd TOP scoort bij seizoensopening bijzonder vaak uit standaardsituaties

DORDRECHT - De korfballers van hoofdklasser TOP Arnemuiden hebben zaterdag vol overtuiging hun eerste wedstrijd van de zaalcompetitie gewonnen.

In Dordrecht was de equipe van trainer Arco Goedkoop veel te sterk voor Oranje Wit. Na een 7-14-ruststand eindigde het duel in 15-27.

De Walcherse ploeg heeft de grote wens om minstens zoveel indruk te maken als vorig seizoen. Toen werd TOP als debutant meteen kampioen, maar grepen de rood-witten naast promotie naar de Korfbal League.

In de jacht op nieuw succes walste TOP over Oranje Wit heen. De Arnemuidse ploeg deed dat in een - ten opzichte van het veld - sterk gewijzigde opstelling. Corné Bezemer, Wilma Meulmeester en Anita de Ridder hadden een basisplaats. De laatste twee keerde terug van een blessure.

TOP speelde aanvankelijk nog wat stroef. Na de 3-4 kwam de ploeg op stoom. Voor rust werd het verschil al op zeven doelpunten gebracht. In de tweede helft trok het achttal de goede lijn door, dat veel uit standaardsituaties scoorde: negen strafworpen en drie vrije ballen.

Dylan Gillissen, in de zomer van Swift overgekomen, scoorde acht keer. Alle zeven andere basiskrachten troffen ook minimaal één keer doel.

Scores TOP: Dylan Gillissen 8, Anita de Ridder en Jeanine Marijs 4, Petra van Belzen, Peter van Belzen en Jurgen Janse 3, Corné Bezemer en Wilma Meulmeester 1.