Volledig scherm
Said Bouzambou © archief Paul ten Hacken

Geen WK in Colombia voor Saïd Bouzambou en Oranje

BAKOE - Het Nederlands zaalvoetbalteam ontbreekt in augustus op het WK in Colombia. De ploeg van bondscoach Marcel Loosveld kwam gisteravond in en tegen Azerbeidzjan niet verder dan een 4-4-gelijkspel.

Het was niet voldoende om een ticket voor het WK te bemachtigen, want de heenwedstrijd in Almere had Oranje drie weken geleden met 1-5 verloren.
Die avond kreeg Saïd Bouzambou geen speeltijd van Loosveld, maar gisteravond kwam de aanvaller van Groene Ster Vlissingen wel in actie. Acht minuten voor het einde kwam Bouzambou binnen de lijnen, maar ook hij kon het tij niet keren.

Achtervolging

In Bakoe moest het Nederlands team steeds in de achtervolging. Azerbeidzjan, dat veel geboren Brazilianen in de gelederen heeft, kwam als eerste op voorsprong. Tevfik Ceyar, speler van ’t Knooppunt, maakte gelijk maar Azerbeidzjan sloeg snel voor de tweede keer toe. Mats Velseboer (Hovocubo) zorgde vervolgens voor 2-2, maar Azerbeidzjan leidde halverwege met 3-2.

Kandidaat

Na de 3-3 van Karim Mossaoui (TPP Rotterdam) scoorde Azerbeidjan opnieuw, waarna Mo Attaibi (Hovocubo) voor de vierde keer gelijkmaakte (4-4). Dat was tevens de eindstand, waardoor Azerbeidzjan na het laatste fluitsignaal de plaatsing voor het WK kon vieren.
Nederland heeft inmiddels bij de Fifa aangegeven graag het WK van 2020 te willen organiseren. Twaalf andere landen hebben zich ook kandidaat gesteld.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement