Volledig scherm
De wandelaars trekken over de Scheldeboulevard. © Camile Schelstraete

Geen jaarlijks vervolg wandelmarathon Zeeuws-Vlaanderen

TERNEUZEN - De organisatie van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen zal niet in 2019 weer een wandelmarathon houden. Het bestuur heeft gezien dat het een te grote belasting is voor het vrijwilligerskorps.

In april 2018 was de eerste wandelmarathon op Zeeuws-Vlaams grondgebied. In navolging van de wandelmarathon die al een decennium aan de Kustmarathon verbonden is. De aanleiding was het tienjarig bestaan van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen. Aan de tocht van Terneuzen naar Hulst deden 2000 mensen mee, tal van wandelaars liepen voor een goed doel.

Bij een evaluatie van het weekeinde is naar voren gekomen dat  de wandelmarathon voor een groot aantal organisatieleden en vrijwilligers een grote uitbreiding van werkzaamheden of taken betekende, zo meldt het bestuur. ,,Men stond enigszins sceptisch tegenover een jaarlijks terugkerend wandelevenement, ondanks het succes van dit jaar."

Het idee van de wandelmarathon is niet helemaal van tafel. Het bestuur wil het nu voorlopig om de drie jaar doen. De tweede editie is in 2021. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Meisje (4) sterft plotseling op school, vier jaar nadat haar broertje hetzelfde is overkomen

    Meisje (4) sterft plotseling op school, vier jaar nadat haar broertje hetzelfde is overkomen

    Afgelopen donderdag heeft een tragische gebeurtenis plaatsgevonden in een school in de gemeente Rethel in de Franse Ardennen. Agathe, een vierjarig meisje, stierf plotseling tijdens de speeltijd. Volgens de hulpdiensten overleed ze aan een hartstilstand. Voor de ouders van het meisje is het een onbeschrijfelijk groot drama omdat ze vier jaar geleden hun zoontje Gabriel op een gelijkaardige manier verloren.

Live Voetbal

home logo Heracles AlmeloHER
2'
0-0
PSVPSV
away logo
home logo AZAZ
3'
0-0
ExcelsiorEXC
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
61'
0-0
NAC BredaNAC
away logo

poll

Ik fiets liever niet in het donker

Ik fiets liever niet in het donker

  • Eens (82%)
  • Oneens (18%)
1615 stemmen