Volledig scherm
Tijdens DAM-X wordt de finale van het Europees kampioenschap freestyle windsurfen gehouden. © Thinkstock

Europese titel op het spel bij DAM-X

BROUWERSDAM - Voor de derde keer wordt vanaf donderdag DAM-X gehouden, een international freestyle windsurfevenement op de Brouwersdam.

Het duurt tot en met zondag. Tijdens DAM-X wordt de finale van het Europees kampioenschap gehouden (European Freestyle Pro Tour).

Dit jaar doen zeven surfers uit de regio mee aan het EK, te weten Rick Jendrusch, Davy Scheffers, Tim Ruyssenaars, Tess van der Hulle, Margo Kurvink, Bodhi Kempen en Tigo Kort. Niet alleen de nationale, maar ook de internationale wereldtop komt naar de Brouwersdam om de finale van het EK en het DAM-X event mee te maken.

  1. Zeeuwse waterambassadeurs op missie in Zuid-Afrika

    Zeeuwse wa­teram­bas­sa­deurs op missie in Zuid-Afrika

    KAAPSTAD - Dutch Wavemakers noemen ze zich. Het zijn Nederlanders, onder wie tamelijk veel Zeeuwen, die zich internationaal hardmaken voor een beter watermanagement. De afgelopen weken was er een delegatie in Kaapstad, dat door de Volvo Ocean Race aangedaan werd. ,,We hebben geprobeerd om de lokale jeugd bewust te maken van het belang van water”, vertelde de Vlissingse Tilly Stroo vanuit de Zuid-Afrikaanse stad. ,,We wilden dat niet door hun strot duwen, maar hebben het op een vriendelijke, laagdrempelige manier aangeboden.”