Volledig scherm
Archief: Ruben Boutens. © Lex de Meester

Europees kampioenschap indoor karten in februari in Middelburg

MIDDELBURG - Indoor Karting Middelburg heeft een primeur te pakken. De vereniging mag in het weekend van 18 en 19 februari 2017 het open Europees kampioenschap indoor karten organiseren.

Het vernieuwde circuit van Indoor Karting Middelburg, dat speciaal voor het EK een nieuwe baan moet aanleggen, zal een week lang in het teken van het EK staan.

Aan de Europese titelstrijd kunnen maximaal 120 karters meedoen, maar inmiddels hebben zich al 150 karters van elf verschillende nationaliteiten aangemeld. Doordeweeks zal getraind worden, waarna op 18 en 19 februari de manches, halve finales en finales verreden zullen worden. Het kampioenschap staat open voor karters van 14 jaar en ouder, de vrouwen strijden in een aparte klasse.

Rico Haarbosch, regerend wereldkampioen bij zowel de junioren als de senioren, zal van de partij zijn. De Zeeuwse inbreng komt in februari van onder anderen Lorenzo Stolk uit Vlissingen (wereldkampioen bij de junioren in 2014), Ruben Boutens (vice-wereldkampioen en meervoudig Nederlands kampioen), zijn zus Annelien Boutens (Middelburg), Patrick Bakker (Middelburg), Mika Mathia (Serooskerke) en de uit Zierikzee afkomstige Marcel Kouijzer.

Er is in Middelburg een prijzenpot van 7.565 euro te verdelen.