Volledig scherm
Shirin van Anrooij beleefde een succesvol weekeinde. © Marcelle Davidse

Er staat geen maat op Shirin van Anrooij

VLISSINGEN - Veldrijdster Shirin van Anrooij uit Kapelle sloeg dit weekeinde een dubbelslag.

De vijftienjarige Zeeuwse van het Cycling.be-Alphamotorhomes Team won zaterdag de GP Hasselt in België en een dag later was ze de beste in een nationale veldrit in Zwartemeer. Beide wedstrijden won zij na een lange solo van start tot finish.

Aimee Schoe uit Vrouwenpolder won een wedstrijd die meetelt voor de West-Brabant-veldritcompetitie in Breda. Ze moest achteraan starten, maar nam na een aantal inhaalacties al snel de leiding. Na veertig minuten alleen rijden kwam ze solo over de finish.

  1. Zeeuwse waterambassadeurs op missie in Zuid-Afrika

    Zeeuwse wa­teram­bas­sa­deurs op missie in Zuid-Afrika

    KAAPSTAD - Dutch Wavemakers noemen ze zich. Het zijn Nederlanders, onder wie tamelijk veel Zeeuwen, die zich internationaal hardmaken voor een beter watermanagement. De afgelopen weken was er een delegatie in Kaapstad, dat door de Volvo Ocean Race aangedaan werd. ,,We hebben geprobeerd om de lokale jeugd bewust te maken van het belang van water”, vertelde de Vlissingse Tilly Stroo vanuit de Zuid-Afrikaanse stad. ,,We wilden dat niet door hun strot duwen, maar hebben het op een vriendelijke, laagdrempelige manier aangeboden.”