Volledig scherm
tymen gerestein in zijn eigen sportschool. © Ruben Oreel

Er leuk uitzien op het strand is voor Gerestein al lang geen doel meer

VLISSINGEN - Als Tymen Gerestein vijftien jaar geleden voor het eerst de sportschool instapt, weegt hij amper 72 kilo. Wanneer de inmiddels 33-jarige Middelburger tegenwoordig op de weegschaal staat, stopt de teller pas bij 119. Een ontelbaar aantal trainingsuren hebben duidelijk hun effect gehad op de spierbundel.

,,Mijn voetbaltrainer heeft me in 2002 naar de sportschool gestuurd. Hij vond dat ik wat sterker moest worden. Nou, dat is goed gelukt, haha'', vertelt Gerestein lachend. ,,Met voetbal ben ik binnen no-time gestopt. Volgens mij heb ik het nog een halfjaar gedaan.''

Hij verloor zijn hart namelijk aan de krachtsport. ,,Vanaf het eerste moment dat ik een gewicht in de lucht tilde, was ik verkocht. Als je net begint, ben je vooral bezig om er een beetje leuk uit te zien op het strand. Hoe langer je aan gewichtheffen doet, hoe minder je daar eigenlijk mee bezig bent. Na een jaar of vijf ben ik begonnen met het meedoen aan wedstrijden.”

Samen met vier andere leden van SCC Powerhouse - Vito Minheere, Ivan Perez, Yvonne Kortsmit en Lilian Verholen - doet Gerestein komend weekend mee aan het NK Powerliften in Veldhoven. ,,In 2012 werd de eerste editie georganiseerd. Tot nu toe heb ik nog geen enkele editie gemist.'' 

Medailles heeft hij inmiddels genoeg, alleen de gouden ontbreekt nog. ,,Alle vijf eerdere keren ben ik op het podium gekomen, maar ik heb nog nooit gewonnen. Afgelopen jaren legde ik het steeds tegen dezelfde tegenstander af. Frustrerend natuurlijk. Dit jaar slaat mijn aartsrivaal het NK over, maar juist nu is er een topper opgeschoven naar mijn gewichtsklasse (tot 120 kilogram). Ook dit jaar wordt het dus moeilijk om eerste te worden.”

Lees het hele verhaal met Tymen Gerestein in de PZC van vrijdag 9 december, de digitale krant of op Blendle.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

We zijn allemaal te gestrest

We zijn allemaal te gestrest

  • Eens (81%)
  • Oneens (19%)
375 stemmen