Volledig scherm
© Thinkstock

EPZ Omloop van Borsele staat in 2017 volledig in teken van vrouwenwielrennen

’S-HEERENHOEK - De EPZ omloop van Borsele gaat zich volgend jaar volledig richten op het vrouwenwielrennen.

Het Wielercomité 's-Heerenhoek heeft ervoor gekozen om de nieuweling meisjes te laten starten in plaats van de junior heren. De driedaagse voor junior vrouwen wordt komend jaar toegevoegd aan de Nations Cup van de UCI. Dit betekent dat de EPZ Omloop van Borsele een belangrijke wedstrijd zal worden voor de nationale teams.

Deze kunnen namelijk bij elke aangesloten wedstrijd punten verdienen. De vijf landen met de meeste punten mogen een extra renner toevoegen aan hun selectie voor de wereldkampioenschappen. Deze Nations Cup voor Junior Vrouwen bestaat sinds 2016.

Naast junior vrouwen en de nieuweling meisjes zullen ook de elite vrouwen in actie komen in Borsele. Op vrijdag 21 april staat de tijdrit voor deze categorie op het programma en een dag later de UCI 1.1 wegwedstrijd. Deze laatste telt ook mee voor de nationale Topcompetitie.

Een wedstrijd voor de ID (Intellectual Disability)-renners en een dikke bandenrace voor de jeugd maken het programma compleet. De EPZ Omloop van Borsele staat in 2017 op de kalender voor 21, 22 en 23 april.