Volledig scherm
© Thinkstock

Endurorijder Ovaa pakt in Holten de draad weer op

HOLTEN - Motorcrosser Casper Ovaa uit Oost-Souburg gaat vrijdag en zaterdag van start in de tweedaagse endurowedstrijd in Holten, meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap. De 37-jarige Zeeuw is ingedeeld bij de inters in de zwaarste klasse E3. Hij gaat van start met een Husqvarna 300 cc 2-takt.

Het is de eerste endurowedstrijd van dit jaar. Door weinig tijd door onder meer de geboorte van zijn tweede kind stond de motorsport buiten de Zeeuwse grenzen de laatste tijd op een laag pitje. In 2013, 2014 en 2015 kwam Ovaa in actie in de klasse E2. In 2013 werd hij in de eindstand vijfde. In 2014 en 2105 legde hij beslag op de negende plaats.

De 79e KNMV kampioensrit wordt deze keer verreden in de omgeving van het Overijsselse Holten. De inters rijden beide dagen vier ronden van telkens 60 kilometer en in elke ronde zijn vier proeven opgenomen. De tweede dag wordt in tegenovergestelde richting gereden.

De proeven, verschillend van aard, moeten voor de onderlinge tijdsverschillen zorgdragen. Ovaa rijdt met het startnummer 181. Ovaa: ,,Het is de eerste wedstrijd van dit jaar. Ik heb geen idee op welke plaats ik zal eindigen. Ik weet in elk geval dat Wassink en Dolfing de te kloppen mannen in deze klasse zijn".

Er gaan nog twee Zeeuwen van start in deze kampioensrit. Bij de nationalen, die elke dag drie ronden rijden, gaat in de categorie 40+ Ronald Bimmel uit Aagtekerke van start, terwijl Leo van Waasdijk uit Heinkenszand uitkomt in de 50+ klasse.