Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

EMM/Olympus sterk uit de startblokken

Middelburg - De vrouwen van EMM/Olympus zijn het nieuwe handbalseizoen begonnen met een overtuigende overwinning. In sporthal De Sprong kende de ploeg weinig problemen met HV Wanroij. Met een 18-12 zege bleven de eerste punten van de competitie in Middelburg.

Vrouwen. 1e klasse.
EMM/Olympus – Bouwcenter Centen HV Wanroij 18-12: Trainer Ron de Waal kreeg de bevestiging dat zijn ploeg er klaar voor is, na een korte, maar intensieve voorbereiding op het nieuwe seizoen. ,,De oefenwedstrijden gingen goed. Maar met een jonge selectie en een wisselende samenstelling is het natuurlijk even afwachten hoe dat in de competitie gaat. Vandaag zat er toch een bepaalde lading op en wordt er echt om de punten gespeeld. Dat hebben we als team goed opgepakt.”

EMM/Olympus begon wat nerveus en zag HV Wanroij op een 3-2 voorsprong komen. Dat was meteen de laatste voorsprong voor de bezoekers. De thuisploeg was in het vervolg van de wedstrijd de bovenliggende partij en wist dat ook in de score uit te drukken. Halverwege stond het 9-7. Na rust wist EMM/Olympus definitief het verschil te maken en liep de ploeg vlot uit naar 15-9. Een laatste opleving bracht HVW nog terug tot 15-12, maar daarna was de koek op bij de bezoekers. Het slotoffensief was voor de Zeeuwse vrouwen, die de eindscore op 18-12 bepaalden. Topscoorders Demi van Strydonck en Marieke Riemens waren samen goed voor 13 van de 18 treffers.

,,Een prima competitiestart, die wat lucht geeft voor het zware programma van de komende weken”, blikte De Waal vooruit op de aankomende wedstrijden tegen titelfavoriet Swift en Tachos. ,,Maar ook dan zijn we zeker niet kansloos.”

Scores EMM/Olympus: Demi van Strydonck 7, Marieke Riemens 6, Lisanne Heijens 2, Shirley Jacobs, Lynn Laarakker en Suzanna Coppoolse 1.